Ο απόλυτος οδηγός φροντίδας για βαμμένα μαλλιά

Ο απόλυτος οδηγός φροντίδας για βαμμένα μαλλιά

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βαμμένα μαλλιά προκαλούν ιδιαίτερο άγχος σε όλες τις γυναίκες λόγω της γενικής σύγχυσης που υπάρχει γύρω από το ποιά είναι τα κατάλληλα προϊόντα και οι τρόποι φροντίδας τους. Αν αναρωτιέσαι  και εσύ πώς θα τα διατηρήσεις υγιή και λαμπερά, διάβασε τις μοναδικές συμβουλές που συγκέντρωσε η ΓΥΝΑΙΚΑ από τους καλύτερους κομμωτές και hair stylists μόνο για τις αναγνώστριές της.

Μη λουστείς πριν από τη βαφή: Όποιο κι αν είναι το χρώμα του μαλλιού σου απόφυγε το λούσιμο για τουλάχιστον 2 μέρες πριν από το καθορισμένο ραντεβού σου για βαφή. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις τους ερεθισμούς που ενδέχεται να προκαλέσει η βαφή στο κεφάλι σου, ενώ η βαφή δεν εισχωρεί στο εσωτερικό της τρίχας ώστε να το καταστρέψει.

Χρησιμοποίησε μάσκα: Οι ειδικοί προτείνουν να απλώνεις στο τριχωτό της κεφαλής μία ενυδατική μάσκα 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ακόμη κι αν το μαλλί σου είναι λιπαρό. Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσεις την ψαλίδα, ενώ τα μαλλιά σου θα λάμπουν και θα στρώνουν πιο εύκολα στα χτενίσματα.

Άπλωσε conditioner πριν μπεις στην πισίνα: Το χλώριο της πισίνας είναι ιδιαίτερα βλαβερό για τα μαλλιά σου, καθώς τα θαμπώνει και τα αποχρωματίζει. Για να τα προστατέψεις, άπλωσε λίγο conditioner ή μάσκα και μάζεψέ τα σε ένα κότσο. Ιδανικά, χρησιμοποίησε και μια ειδική κρέμα προστασίας από το χλώριο.

Αν έχεις ξανθά μαλλιά: Τα ξανθά μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Επίλεξε ένα σαμπουάν ειδικό για ξανθές αποχρώσεις και κάθε φορά που σου φαίνονται θαμπά ξέπλυνέ τα με ένα παγωμένο εκχύλισμα χαμομηλιού που θα τα ξανακάνει και πάλι λαμπερά. Αν συνεχίσουν να είναι θαμπά, επίλεξε ένα σαμπουάν με εκχύλισμα βιολέτας και χρησιμοποίησε συμπληρωματικά ένα λάδι για τα μαλλιά.

Αν έχεις καστανά μαλλιά: Σε περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά σου σε καστανές αποχρώσεις, φρόντισε να τα αφήνεις άλουστα για 2 μέρες μετά τη βαφή, ώστε το χρώμα να «πιάσει» σωστά. Χρησιμοποίησε σαμπουάν χωρίς sulfates και επίλεξε ένα λάδι ειδικό για καστανές αποχρώσεις.

Αν έχεις κόκκινα μαλλιά: Όπως και στα καστανά μαλλιά, έτσι και στα κόκκινα απόφυγε το λούσιμο για τουλάχιστον 2 μέρες μετά τη βαφή, ώστε να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Χρησιμοποίησε αυστηρά σαμπουάν για κόκκινα μαλλιά και πρόσεξε το έλαιο που επιλέγεις να απευθύνεται στο συγκεκριμένο τόνο χρώματος του μαλλιού σου για να μην διαφοροποιήσει την απόχρωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή