It’s a new day!

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αλλά έχω πλέον αποδεχτεί το γεγονός ότι τις πιο ωραίες σκέψεις της ζωής μου τις κάνω λίγο πριν το ξημέρωμα, στο shutdown του υπολογιστή όταν πλέον κοντεύω να καταρρεύσω από την κούραση. Σαν να ξεσπάει όλη η υπερένταση της ημέρας σε μια ιδέα της στιγμής! Μια ιδέα από εκείνες που σου δίνουν δύναμη να ανανεώσεις τις αντοχές σου και να αναθεωρήσεις τις αδυναμίες σου. 

Κοντεύει να ξημερώσει πια. Η γειτονιά έχει επιτέλους ησυχάσει -ακόμη και οι πιτσιρικάδες που τα έδιναν όλα στον μαραθώνιο play station, κουράστηκαν-, ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι η βαθιά φωνή της Nina Simone στα μικροσκοπικά ηχεία του iPod και το γουργούρισμα του γκρι γάτου που το' σκασε πάλι από την διπλανή κι ήρθε στο τζάμι μου να κάνει χάδια. Μια νύχτα όπως όλες οι άλλες. Δεν υπάρχει περίπτωση να με πιάσει ύπνος πάλι. Κάθε φορά που ξεκινάμε ένα νέο prodject νομίζω πως ο χρόνος δεν μου φτάνει να τα προλάβω όλα. Και μετά με παίρνει από κάτω. Υπάρχει λόγος για όλα αυτά; Μήπως τρέχοντας να προλάβω τη δουλειά, χάνω τα σημαντικά; Είμαι πραγματικά χαρούμενη σήμερα; Γιατί νιώθω 25 αφού δεν είμαι και πόσος πανικός πρέπει να με πιάσει για τον χρόνο που περνά; 

Ο γάτος συνεχίζει να κάνει τα δικά του και εντελώς ασυναίσθητα ανοίγω το τζάμι. Φυσάει. Μυρίζει ο αέρας λουλούδια, βρεγμένο χώμα και φρεσκοποτισμένο γρασίδι. Αυτή είναι η μικρή μου στιγμή ευφορίας! Και όλα αλλάζουν. 

It’s a new day!-1

Μια νέα αρχή μόνο αναζωογονητική μπορεί να είναι τελικά. Γνωρίζεις νέους συνεργάτες, κάνεις νέους φίλους, χαίρεσαι καινούριες χαρές και ζεις από την αρχή την λυτρωτική εκείνη αγωνία της δημιουργίας. Υπέροχο συναίσθημα! Το τι είναι σημαντικό στη ζωή μας το ξέρουμε καλά, αλλά ίσως χρειάζεται μια στιγμή μπροστά σε ανοιχτό παράθυρο για να θυμηθούμε. Και να χαμογελάσουμε με αυτοπεποίθηση. 

Κάνε κι εσύ αυτό το πείραμα. Σε μια στιγμή έντασης στη δουλειά, στην παρέα, στη σχέση σου, σήκω ξαφνικά και άνοιξε το παράθυρο. Άρχισε να αναπνέεις αργά, συγκεντρώσου στην αναπνοή σου και σε κάτι ωραίο εκείνη την στιγμή. Μια μυρωδιά, μια εικόνα, ένα παιδικό χαμόγελο, ένα ωραίο πρόσωπο, μια σέξι ματιά, κάτι. Και όλα θα αλλάξουν. 

It’s a new day!-2

Για μένα είναι μια καινούρια μέρα. Γνωρίζομαι μαζί σας. Θα μοιραστούμε πιστεύω εικόνες, λέξεις και μουσικές που θα μας κάνουν να χαλαρώσουμε. Χωρίς ενοχές. Ναι, μας αρέσουν τα λαμπερά κοσμήματα, τα σέξι φορέματα, τα ψηλά τακούνια, οι ατέρμονες συζητήσεις για σχέσεις, δίαιτες και μυστικά του ευ ζην. Δίνουμε όλη μας την ενέργεια στα σημαντικά που απασχολούν εμάς και τους γύρω μας. Έχουμε, όμως, και το δικαίωμα στην πολυτέλεια μιας κοριτσίστικης παρέας! Να μιλάμε σαν γυναίκα προς γυναίκα για όλα όσα μας ταλαιπωρούν και μας ξετρελαίνουν. Να ξέρουμε ότι υπάρχει ένα καταφύγιο για εκείνες τις μέρες που δεν θα νιώθουμε και πολύ καλά αλλά και για εκείνες τις φορές που θέλουμε να φωνάξουμε από τη χαρά μας. Και κάποιος να μας ακούσει. 

Είμαι η Κατερίνα Ιωακείμ και θέλω να γίνουμε φίλες. Τόσο απλά… 

[email protected]

It’s a new day!-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή