Λιμενικό: «Η σφαίρα εξοστρακίστηκε»

Λιμενικό: «Η σφαίρα εξοστρακίστηκε»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας 29χρονος Τούρκος υπήκοος έπεσε χθες τα ξημερώματα νεκρός κατά τη διάρκεια καταδίωξής του από πλήρωμα πλωτού του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της περιοχής «Ψαλίδι», στην Κω. Λίγο πριν εντοπιστεί φέρεται να είχε αποβιβάσει στην ακτή επτά Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι συνελήφθησαν. Η σορός του 29χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στον λαιμό, καθώς μια σφαίρα από τα όπλα (πολεμικά τυφέκια) των λιμενικών τον έπληξε στην αορτή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα μέλη του πληρώματος του περιπολικού πυροβόλησαν δύο φορές τη μηχανή του ταχύπλοου στο οποίο επέβαινε ο Τούρκος με στόχο να το ακινητοποιήσουν. Μία από τις σφαίρες, ωστόσο, φέρεται πως εξοστρακίστηκε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στον λαιμό.

Προειδοποιητικές βολές

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της «Κ», ο 29χρονος φερόμενος ως διακινητής παράνομων μεταναστών εμβόλισε πέντε φορές με το (πολυεστερικό) ταχύπλοό του το φουσκωτό του Λιμενικού στην προσπάθειά του να διαφύγει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τρεις άνδρες και η μία γυναίκα του Λιμενικού που επέβαιναν στο φουσκωτό πριν αποπειραθούν να θέσουν εκτός λειτουργίας τη μηχανή του ταχύπλοου έριξαν ούτε λίγο ούτε πολύ 150 προειδοποιητικές βολές (πέντε γεμιστήρες) στον αέρα και τη θάλασσα, με στόχο να υποχρεώσουν τον 29χρονο να παραδοθεί.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει: «Ερρίφθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και προς τη μηχανή του ταχύπλοου σκάφους, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του διακινητή από πιθανό εξοστρακισμό».

Το περιστατικό έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από ενημέρωση του Λιμεναρχείου Κω σχετικά με τις κινήσεις του πλωτού από παρατηρητήριο του Στρατού Ξηράς.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Μαρτίου στη διάρκεια παρόμοιας επιχείρησης είχαν τραυματιστεί από τα πυρά λιμενικών τρεις Σύροι πρόσφυγες, ανοικτά της Χίου. Τότε, άνδρας του Σώματος, στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει δουλεμπορικό σκάφος, είχε ανοίξει πυρ τραυματίζοντας τρεις πρόσφυγες από τη Συρία, μια 19χρονη κοπέλα και δύο άνδρες ηλικίας 30 και 45 ετών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή