Ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι στην αφίσα του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι στην αφίσα του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν ο Thierry Frémaux, ο διευθυντής του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αποκαλύψει τις λεπτομέρειες για το φετινό πρόγραμμα, δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα, που κάθε χρόνο είναι μία συγκεκριμένη αισθητική πρόταση συνδεδεμένη, συχνά, με ένα πρόσωπο-μύθο του σινεμά. Φέτος, είναι ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι σε μία σκηνή από την ταινία «8½» του Φεντερίκο Φελίνι. Η αφίσα είναι δημιουργία του Γάλλου σχεδιαστή Hervé Chigioni και του γραφίστα Gilles Frappier. Το Φεστιβάλ Καννών, όπως αναφέρεται, αποτίει φόρο τιμής «στον κινηματογράφο που είναι ελεύθερος και ανοικτός στον κόσμο, αναγνωρίζοντας για μία ακόμη φορά την καλλιτεχνική σημασία του ιταλικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου μέσα από μία πρωταγωνιστική μορφή του». 

Η αφίσα είναι κάθε χρόνο πηγή υπερηφάνιας για το Φεστιβάλ. Τα πρόσφατα χρόνια, αστέρες του κινηματογράφου, όπως η Τζόαν Γούντγουορντ, ο Πωλ Νιούμαν, η Μέριλιν Μονρόε, η Φαίη Ντάναγουέι και η Μόνικα Βίττι αποτέλεσαν «θέμα» της επίσημης αφίσας.  Ο τρόπος που ο Μαστρογιάννι «απλώνει το βλέμμα πάνω από τα μαύρα γυαλιά του, μας παρασύρει ακριβώς στο επίκεντρο μιας υπόσχεσης για παγκόσμια κινηματογραφική ευτυχία… Η ευτυχία του να μοιράζεσαι την εμπειρία του Φεστιβάλ Καννών», δήλωσε ο  Hervé Chigioni.

Το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 25 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή