Καλύτερη αλλά όχι ανίκητη η Ρεάλ

Καλύτερη αλλά όχι ανίκητη η Ρεάλ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Χαμένη πέρασε η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού να «σπάσει» την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και να πάρει το προβάδισμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Μιλάνου. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 88-71 και θα έχουν τη Μεγάλη Πέμπτη μία ακόμη ευκαιρία να το πράξουν επί ισπανικού εδάφους. Η Ρεάλ οδήγησε τον Ολυμπιακό στο δικό της στυλ παιχνιδιού, ανέβασε το ρυθμό του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό τα πλεονεκτήματά της απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης.

 Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που έβλεπε τους παίκτες της Ρεάλ να τρέχουν και να σκοράρουν με κάθε τρόπο (27-12). Η αναμέτρηση θύμιζε αρκετά εκείνη του τελικού στο Λονδίνο, ειδικά μετά την εντυπωσιακή επιστροφή των «ερυθρολεύκων» που ισοφάρισαν σε 35-35 και 40-40, λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, ό,τι έχτιζαν για περίπου εννιά λεπτά, οι «Πειραιώτες» το γκρέμισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή τους και επιτρέποντας στους Μαδριλένους να ξεφύγουν με 48-41.

Αιχμή του δόρατος για την ισπανική ομάδα στα πρώτα 20 λεπτά αποτελούσε ο Νίκολα Μίροτιτς, με την σκυτάλη να περνάει στον Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος με οκτώ συνεχόμενους πόντους στην τρίτη περίοδο μετέτρεψε το 50-46 σε 58-46. Ο Μπαρτζώκας άλλαξε το μαρκάρισμα πάνω στον Φερνάντεθ (Μάντζαρης αντί Περπέρογλου), έδωσε ανάσες στον Σπανούλη με τον Σλούκα και ο Ολυμπιακός επιχείρησε ακόμη μία αντεπίθεση, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Μετά το 70-60 στις αρχές της τέταρτης περιόδου, η Ρεάλ πάτησε ξανά το γκάζι και εκτίναξε τη διαφορά στους 16 πόντους (78-62) στα μέσα του δεκαλέπτου.

 Τα συνεχόμενα λάθη των «Πειραιωτών», η έλλειψη ενός δεύτερου πρωταγωνιστή πίσω από τον Σπανούλη και το θολωμένο μυαλό των περισσότερων παικτών, έθεσαν την ελληνική ομάδα εκτός διεκδίκησης της νίκης. Μάλιστα, από τα μέσα της περιόδου και μετά οι Πρωταθλητές Ευρώπης φάνηκαν να κάνουν και μια μικρή συντήρηση δυνάμεων, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να «γυρίσουν» αυτό το παιχνίδι. Η Ρεάλ έδειξε πως δικαίως θεωρείται ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά έδειξε και αδυναμίες. Όταν ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει και να χαμηλώσει το ρυθμό του αγώνα, όπως στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ισπανική ομάδα έδειξε έξω από τα νερά της, αδυνατώντας να ανταποκριθεί επιτυχώς στο «σετ» παιχνίδι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 20 (4), Ρέγιες 9, Ντίεζ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεθ 12 (1), Ντάρντεν 7, Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεϊρί 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 6 (2), Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18 (4), Περπέρογλου 2, Σλούκας 7 (1), Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέκσι 2.

• Η Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 κόντρα στη Γαλατάσαραϊ (88-61). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή