Να φύγουν οι Ρομά θέλει Γάλλος υπουργός

Να φύγουν οι Ρομά θέλει Γάλλος υπουργός

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χώρα προέλευσής τους πρέπει να επιστρέψουν, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ, οι πληθυσμοί των Ρομά που κατοικούν στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του υπουργού της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ένας ακροατής παρενέβη στη συζήτηση κάνοντας λόγο για «εισβολή» των Ρομά στη χώρα και διαμαρτυρήθηκε για το κακό επίπεδο των φτωχών γειτονιών στα περίχωρα του Παρισιού.

Ο Λε Φολ αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον όρο «εισβολή» και κάλεσε για μια πιο ψύχραιμη στάση. «Ναι, υπάρχει ένα πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός. «Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους ώστε να επιστρέψουν στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία», πρόσθεσε ο Λε Φολ.

Εντάσεις, ωστόσο, έχει προκαλέσει και η αποκάλυψη, από την εφημερίδα Le Parisien, της ύπαρξης ενός απόρρητου εγγράφου προς το αστυνομικό τμήμα του 6ου διαμερίσματος του Παρισιού, το οποίο προτείνει τη μεθοδευμένη απομάκρυνση των οικογενειών Ρομά από την περιοχή. «Εχουμε κανόνες και στο επίπεδο της περιοχής η αστυνομία έχει στόχους», σχολίασε ο Λε Φολ, τονίζοντας ότι οι προτάσεις βασίζονται σε μια δεδομένη πραγματικότητα. «Ο στόχος είναι να αποτρέψουμε τους ανθρώπους, που εξαιτίας της φτώχειας τους, καταλήγουν να εκνευρίζουν τον κόσμο, που δεν αποδέχεται πλέον την παρουσία τους. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα ρυθμίσουμε όλα αυτά έχοντας υπόψη ότι πίσω από το πρόβλημα υπάρχουν άνθρωποι και ότι αυτό δεν επιλύεται με μια απόφαση», είπε ο Γάλλος υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή