Πρόσωπα: Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στην αφίσα του Φεστιβάλ Καννών

Πρόσωπα: Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στην αφίσα του Φεστιβάλ Καννών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλος ένας μύθος του παγκόσμιου σινεμά φιγουράρει στη φετινή επίσημη αφίσα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 14 ώς τις 25 Μαΐου. Η αφίσα, δημιουργία του Γάλλου σχεδιαστή Hervé Chigioni και του γραφίστα Gilles Frappier, απεικονίζει τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι (φωτ.) σε μία σκηνή από την ταινία «8½» του Φεντερίκο Φελίνι. Το φεστιβάλ ανοίγει στις 14 Μαΐου με την ταινία «Grace of Monaco» στην οποία τον ρόλο της λαμπερής πριγκίπισσας του Μονακό, Γκρέις Κέλι, υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν.

…Η Βοστώνη πρόκειται να τιμήσει ένα διαπρεπές τέκνο της: το άγαλμα του Εντγκαρ Αλαν Πόε θα τοποθετηθεί σύντομα σε κεντρικό σημείο της πόλης και θα φέρει την υπογραφή της γλύπτριας Stefanie Rocknak, που απέσπασε το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 265 καλλιτέχνες από 13 χώρες στον σχετικό διαγωνισμό. Το μεγαλοπρεπές γλυπτό θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον ερχόμενο Οκτώβριο, δύο μόλις μέρες πριν από την 165η επέτειο από τον θάνατο του μεγάλου πεζογράφου και ποιητή.

…Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο ο πρώτος κύκλος προβολών του δίωρου ντοκιμαντέρ του Νίκου Πολίτη «Παύλος, Ενας Ασυνήθιστος Βασιλιάς». Μετά το Πάσχα η ιστορική βιογραφία του βασιλιά Παύλου  (φωτ.) θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη για να ακολουθήσουν Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Ρόδος, Σπάρτη, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Γιαννιτσά, Καστοριά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ www.noordinaryking.com και από το facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/KingPavlosDoc

…Πλώρη για το Φεστιβάλ της Αβινιόν, ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, έβαλε το Εθνικό Θέατρο για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η πρώτη σκηνή της χώρας θα δώσει το «παρών» στη φετινή διοργάνωση με το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Vitrioli», το οποίο παρουσιάστηκε τη θεατρική περίοδο 2012-2013, σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι και με τη συμμετοχή πολλών και γνωστών ηθοποιών μας όπως η Μαρία Κεχαγιόγλου και ο Νίκος Χατζόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή