Στην Ελλάδα το πρώτο smartphone της Nokia με Android

Στην Ελλάδα το πρώτο smartphone της Nokia με Android

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στον Απρίλιο, και με τιμή λιανικής 129 ευρώ, θα καταφθάσει στην Ελλάδα το Nokia X, ένα από τα τρία μοντέλα της πρώτης σειράς smartphone που ανέπτυξε η φινλανδική εταιρεία με μια παραλλαγή του Android.

 

Μαζί με τα Nokia X+ και Nokia XL, το Nokia X ανακοινώθηκε από την εταιρεία στο συνέδριο Mobile World Congress. Όπως και τα δύο υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά τις συσκευές της σειράς Lumia, οι οποίες βασίζονται στα Windows Phone. Το smartphone δέχεται δύο κάρτες SIM και διαθέτει οθόνη αφής 4 ιντσών (ανάλυσης 800 x 480 pixel), διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm 1 GHz και μνήμη RAM 512 MB.

Η κάμερά του έχει ανάλυση 3 Megapixel, ενώ ενσωματώνει δέκτη GPS και υποδοχή για κάρτες microSD. Έτσι, ο αποθηκευτικός του χώρος μπορεί να επεκταθεί έως και κατά 32 GB.

Το Nokia X χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη εκδοχή του λειτουργικού της Google, κάτι που σημαίνει πως το interface έχει αναπτυχθεί από τη Nokia, παραπέμποντας στα χαρακτηριστικά «πλακίδια» (tiles) των Windows Phone. Επίσης, από τη συγκεκριμένη έκδοση του Android απουσιάζουν οι βασικές υπηρεσίες της Google (π.χ. Google Drive, χάρτες), έχοντας αντικατασταθεί με αντίστοιχες υπηρεσίες της Nokia και της Microsoft (Onedrive, Nokia Here).

Παράλληλα, δεν παρέχει πρόσβαση στο Google Play, το επίσημο κατάστημα εφαρμογών του Android, αλλά σε ένα online αποθετήριο εφαρμογών που έχει δημιουργήσει η Nokia. Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να «κατεβάσουν» εφαρμογές και από ήδη υπάρχοντα εναλλακτικά καταστήματα με εφαρμογές Android, όπως το Yandex.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή