Παρουσία του Κ.Παπούλια ο τελευταίος χαιρετισμός στον μακαριστό μητροπολίτη Θεόκλητο

Παρουσία του Κ.Παπούλια ο τελευταίος χαιρετισμός στον μακαριστό μητροπολίτη Θεόκλητο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και με τη συμμετοχή πολιτικών, ιεραρχών και πλήθος κόσμου ετελέσθη χθες στα Ιωάννινα η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, ενός «εκ των σπουδαιότερων εκκλησιαστικών ανδρών της νεότερης εκκλησιαστικής ιστορίας», όπως τον χαρακτήρισε η Ιερά Σύνοδος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, τη Βουλή ο β΄ αντιπρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής και τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος, ενώ μεταξύ των επικήδειων χαιρετισμών ιδιαίτερα συγκινητική ήταν ομιλία του εκπροσώπου του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων. «Σε ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη που λάβαμε από τα σεπτά σου χέρια. Σε ευχαριστούμε για την ελευθερία και την νουθεσία, για όσα μας δίδαξες από τότε που ήμασταν παιδιά ακόμη» είπε μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή