Κύπρος: Στην δημοσιότητα 11.000 δανειολήπτες που έλαβαν δάνεια με χαριστικά επιτόκια

Κύπρος: Στην δημοσιότητα 11.000 δανειολήπτες που έλαβαν δάνεια με χαριστικά επιτόκια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων των προσώπων που είχαν εξασφαλίσει δάνεια με χαριστικά επιτόκια και των μπόνους των τραπεζικών, αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

Η δημοσιοποίηση θα γίνει με την έκθεση της για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και θα καταγράφονται τα ονόματα των τεσσάρων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο κατέθεσαν οι τράπεζες, καθώς και οι επιστολές των εν λόγω πολιτικών προς τη Βουλή.

Στην έκθεση θα περιληφθεί και ο κατάλογος έντεκα χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων, που είχαν μεταφέρει κεφάλαια στο εξωτερικό από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013.

Η Επιτροπή αποφάσισε την συμπερίληψη παραρτημάτων με τις θέσεις των κομμάτων στην τελική έκθεση.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου , δήλωσε ότι το κόμμα «λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και δεν έχει να κρύψει ο,τιδήποτε».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο ΔΗΣΥ είχε δεχθεί το 2008 εισφορά 500.000 ευρώ από ομάδα εφοπλιστών από τη Βρετανία και την Ελλάδα για να χρηματοδοτηθεί η μετάβαση φοιτητών στην Κύπρο για τις εκλογές.

Ανέφερε πως μετά τα δημοσιεύματα και τον επίμονο

ισχυρισμό ότι η προέλευση του ποσού εκείνου ήταν διαφορετική, ο ΔΗΣΥ έχει ήδη ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η συνάντηση έχει οριστεί να γίνει μετά το Πάσχα.

Ο κύριος Προδρόμου τόνισε πως «αν επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός και διαφανεί ότι η πραγματική πηγή της χρηματοδότησης ήταν η εταιρεία FOCUS, ο ΔΗΣΥ θα επιστρέψει τα χρήματα, δεδομένου ότι η εταιρεία αυτή έτυχε τεράστιας δανειοδότησης από τη Λαϊκή Τράπεζα χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις και άρα τα χρήματα ανήκουν στους καταθέτες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή