Εχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟ με ΤΣΣΚΑ

Εχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟ με ΤΣΣΚΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να νικήσει την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και να ανατρέψει το πλεονέκτημα έδρας των Ρώσων, «χάθηκε» από την επιθετική αστοχία και δυσλειτουργία των «πρασίνων» που ηττήθηκαν 77-74 στην παράταση (72-72), ενώ αύριο (19.15) στη δεύτερη απόπειρά τους, θα χρειαστούν περισσότερους πρωταγωνιστές.

Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα (24%), τα 12 επιθετικά ριμπάουντ της ΤΣΣΚΑ και οι δύο ασυντόνιστες και «μπερδεμένες» επιλογές του Δημήτρη Διαμαντίδη, στο τέλος του αγώνα και της παράτασης, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ΤΣΣΚΑ, κάτι που επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του Μασιούλις: «Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη στην κανονική διάρκεια αλλά και στην παράταση, κάναμε όμως ηλίθια λάθη. Το σίγουρο είναι ότι θα πολεμήσουμε σκληρά για να κερδίσουμε στο 2ο ματς».

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει στον χθεσινό αγώνα, το 0-1, αν ήταν προσεκτικότερος στις λεπτομέρειες, ολοκλήρωνε την αντεπίθεσή του στην 4η περίοδο και αύξανε το προβάδισμα στο σκορ (62-67 στο 2’37’’), αλλά κι αν ο Διαμαντίδης βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση. Στον αρχηγό του «τριφυλλιού», ανατέθηκε δικαιωματικά η εκδήλωση των δύο τελευταίων επιθέσεων, αλλά στην πρώτη περίπτωση καθυστέρησε και το μαρκάρισμα των Κριάπα και Κρσιτς, προκάλεσε το τρίποντο… απελπισίας από τον Μπράμος, ενώ στα 5 δευτερόλεπτα, πριν από τη λήξη της παράτασης, το 3ποντο που επιχείρησε, δεν είχε καλές προϋποθέσεις ευστοχίας.

Στην παράταση, οι «πράσινοι» είχαν μια, μόλις, εύστοχη επίθεση (Ράιτ) σε σύνολο εφτά (συμπεριλαμβανομένων και δύο άστοχων βολών του Διαμαντίδη), ενώ έκαναν κατάχρηση τριπόντων με 4 άστοχες προσπάθειες στις τελευταίες επιθέσεις της παράτασης, φανερώνοντας απειθαρχία και αδικαιολόγητα βεβιασμένες επιλογές, αφού η διαφορά του σκορ ήταν ελάχιστη.

Αντίθετα, η ΤΣΣΚΑ πέτυχε 5 πόντους στην παράταση από ένα καλάθι του Χάινς και τρεις βολές του Ουίμς, αλλά δεν επιχείρησε κανένα τρίποντο και είχε σαφή προσανατολισμό να σκοράρει κοντά στο καλάθι του ΠΑΟ.

ΤΣΣΚΑ: Μίτσοβ 2, Φριτζόν 10 (2), Τζάκσον 5 (1), Πάργκο 1, Κρστιτς 5, Γουίμς 21 (3), Βοροντσέβιτς, Κάουν 1, Κριάπα 17 (2), Χάινς 15.

ΠΑΟ: Μπράμος, Κάρι 3, Μπατίστ, Φώτσης 6 (2), Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10 (2), Γκιστ 9, Μασιούλις 14 (2), Ράιτ 12.

Χωρίς Περπέρογλου

Αλλη μία ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει απόψε ο Ολυμπιακός. Η προχθεσινή «βαριά» ήττα με 88-71 μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό μάθημα για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι καλούνται να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Τα προβλήματα δεν εγκαταλείπουν τους πρωταθλητές Ευρώπης οι οποίοι πιθανότατα θα στερηθούν των υπηρεσιών του Στράτου Περπέργολου που ανέβασε χθες υψηλό πυρετό. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Μπράιαντ Ντάνστον που έχει πρησμένο τον αριστερό του αντίχειρα, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Ενα πρόβλημα προέκυψε και για τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία θα χάσει για όλη τη σειρά των προημιτελικών τον Ντοντάι Ντρέιπερ. Ο Αμερικανός χτύπησε στη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα και όπως έδειξαν οι εξετάσεις έχει υποστεί κάταγμα στην ωλένη του δεξιού χεριού του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε πως δεν τον εξέπληξε η απόδοση της Ρεάλ την οποία, όμως, κατηγόρησε για… θεατρινίστικες συμπεριφορές: «Περιμέναμε από τη Ρεάλ να έχει τεράστιες φιλοδοξίες και κίνητρο, μετά από αυτά που έγιναν πέρυσι. Είχε μεγάλη ενέργεια έδωσε μάχη για κάθε μπάλα και έκανε πολλές φορές… φλόπινγκ», τόνισε. Από την άλλη πλευρά ο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ θέλει από τους παίκτες του να επαναλάβουν μία εμφάνιση όπως η προχθεσινή: «Κάναμε σπουδαία δουλειά σ’ ένα απαιτητικό ματς. Είναι μια σκληρή μονομαχία και ελπίζουμε ότι θα συνέλθουμε για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το δεύτερο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή