O gadgetάκιας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπήρχε μια θεωρία ότι σχετικά με την τεχνολογία, οι επιλογές των γυναικών βασίζονται γύρω από ένα στοιχείο, το ροζ! Με άλλα λόγια ντύσε με ροζ το λάπτοπ ή το mp3 player κι αμέσως γίνεται αντικείμενο πόθου για τις γυναίκες που ψάχνουν για gadgets. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα από πληκτρολόγια κι ακουστικά μέχρι κινητά τηλέφωνα, που είναι ντυμένα με κρύσταλλα Swarovski και σε ροζ αποχρώσεις.

Πρόσφατα οι εταιρίες τεχνολογίας άρχισαν να ψάχνονται περισσότερο πάνω στο τί θέλουν οι γυναίκες πέρα από το τι χρώμα είναι ένα gagdet. Μπορεί οι άντρες να είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα ξοδεύουν περισσότερα στο χώρο της τεχνολογίας, οι γυναίκες όμως τα τελευταία χρόνια έχουν μπει πιο δυναμικά στην συγκεκριμένη αγορά. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι επιλογές τους βασίζονται πιο πολύ στην λειτουργικότητα παρά στο πόσο αξιολάτρευτο είναι. Ψάχνουν για gadget  που έχουν καλό design, είναι ανθεκτικά και κυρίως εύκολα στη χρήση.

Κάθε εβδομάδα θα προτείνουμε τα καλύτερα gadgets που κυκλοφορούν στην αγορά. Ξεκινάμε με τα e-book readers. Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι από τις top επιλογές για τις γυναίκες βιβλιοφάγους κι όχι μόνο. Mπορεί να μην μπορούν να κάνουν ό, τι ένα tablet, αλλά για την ανάγνωση των e-book είναι καλύτερη επίλογη και αρκετά πιο φθηνή. Πιο ελαφριά από ένα tablet, με καλύτερη μπαταρία και το βασικότερο, οθόνες που δεν κουράζουν τα μάτια βασισμένες στην τεχνολογία E Ink.  Πλέον στο Ίντερνετ μπορούμε να βρούμε πολύ μεγάλες βιβλιοθήκες που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο οικονομικές από τα κλασσικά βιβλία που ξέραμε. Μπορεί να μην είναι ίδια η αίσθηση με το ανοίγεις ένα φρεσκοαγορασμένο βιβλίο, αλλά οι ευκολίες που σου προσφέρει ένα e-reader είναι αρκετές.

Η καλύτερη επιλογή για e-reading είναι το δοκιμασμένο και πολύ γνωστό Amazon Kindle. Το θετικό του είναι η πρόσβαση στο Amazon με τα χιλιάδες βιβλία, η ασπρόμαυρη οθόνη που κάνει εύκολη την ανάγνωση ακόμα και στον ήλιο και η μεγάλη μπαταρία που διαρκεί 1 εβδομάδα με ανοιχτό Wi-Fi και 2 ή 3 με κλειστό. Ουσιαστικά έχεις το καλύτερο e-book reader της παγκόσμιας αγοράς σε τιμή που δεν μπορείς να αγοράσεις ένα tablet. Ο τρόπος για να το αγοράσουμε είναι να επισκεφτούμε το ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon και μαζί με τα μεταφορικά και τους φόρους το τελικό κόστος είναι 101,57€.

O gadgetάκιας-1

Στην ελληνική αγορά αρκετά καλή επιλογή είναι το Kobo Glo που σε χαρακτηριστικά είναι ίσως και καλύτερο από το Kindle και μπορεί η ενσωματομένη βιβλιοθήκη του να μην είναι του ίδιου επιπέδου της Amazon αλλά είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

Μια βόλτα στα skroutzoμάγαζα για να δείτε πως μπορείτε να το κάνετε δικό σας.

O gadgetάκιας-2

 

 

Πάνος Μπεχλιβάνος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή