Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στον τελικό

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στον τελικό

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει το επόμενο Σάββατο 26 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Κι αν στη Λεωφόρο οι ποδοσφαιρόφιλοι απόλαυσαν θέαμα μεταξύ των «πρασίνων» και του ΟΦΗ (3-0), στην Τούμπα, το ποδόσφαιρο μετετράπη σε κομπάρσο και τον ρόλο του πρωταγωνιστή πήραν η ένταση, τα επεισόδια και τα… θαλασσινά!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 1-0 και θα διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας ύστερα από 11 χρόνια. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από πολλά επεισόδια και μια ατμόσφαιρα που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση αθλητικό γεγονός, το οποίο άρχισε με καθυστέρηση 76 λεπτών. Αιτία ήταν αρχικά οι… γαύροι που είχαν αραδιαστεί στον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον Μάνταλο να ζητεί αλλαγή του πάγκου, κάτι που δεν έγινε. Ο διαιτητής επέστρεψε στα αποδυτήρια και δεν βγήκε έξω μέχρις ότου καθαριστεί ο πάγκος του Ολυμπιακού και να πειστεί ότι μπορεί να γίνει παιχνίδι. Υπήρξαν διαβουλεύσεις και λογομαχίες στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα στα στελέχη των δύο ΠΑΕ, μάλιστα κατέβηκε από τη σουίτα και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μάλιστα παρακολούθησε μπροστά από τη φυσούνα το πρώτο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε στις 21.16!

Υστερα από τρία λεπτά υπήρξε νέα διακοπή όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν μπανάνα στον Σαλίνο με τον τελευταίο να την επιστρέφει στην εξέδρα! Σε όσο παιχνίδι παίχτηκε, ο ΠΑΟΚ είχε καλές στιγμές με μακρινά σουτ του Στοχ, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γλύκου και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Με την αρχή του β΄ ημιχρόνου, ο Στέφανος Αθανασιάδης με εξαιρετική κεφαλιά στο 47΄ ύστερα από σέντρα του Τζαβέλλα άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση μέχρι το 104΄ (ο Μάνταλος κράτησε συνολικά 15 λεπτά καθυστερήσεις), όταν την κεφαλιά του Μαρκάνο απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κίτσιου. Ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε σωστά, αλλά κυριάρχησαν οι διακοπές, οι «κοκορομαχίες», τα νεύρα. Ο Μάνταλος έχασε τον έλεγχο του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε στο… 105΄, έχοντας αποβάλει Κατσουράνη και Νάτχο από τον ΠΑΟΚ και τον Μανιάτη από τον Ολυμπιακό.

Μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν νέα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και την φυσούνα με οπαδούς του ΠΑΟΚ και παίκτες του Ολυμπιακού!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κάτσε, Κατσουράνης (67΄ Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (93΄ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο (71΄ Μασάδο), Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ (83΄ Σάμαρης), Εντιγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Ντομίνγκες, Φουστέρ (71΄ Σαβιόλα), Βαλντέζ.

Στην κατάμεστη Λεωφόρο, τρεις μέρες νωρίτερα γιόρτασαν την Ανάσταση ο Παναθηναϊκός και 16 χιλ. οπαδοί του. Το θριαμβευτικό 3-0 επί του ΟΦΗ μπορεί να διαμορφώθηκε στην παράταση, ήταν όμως απόλυτα δίκαιο και θα μπορούσε να έχει έλθει νωρίτερα εάν οι «πράσινοι» αξιοποιούσαν τις 4-5 κλασικές ευκαιρίες που είχαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια νίκη – πρόκριση που πανηγυρίστηκε έξαλλα, μιας και στέλνει τον Παναθηναϊκό ξανά στον τελικό του Κυπέλλου, τέσσερα χρόνια μετά το νταμπλ του 2010.

Ο ημιτελικός είχε πολύ σασπένς. Ειδικά στις φάσεις του 89΄ με τον Λαγό και του 105΄ με τον Νούνιες, δεν έσπασαν μόνο τα δοκάρια του Φερνάντες και του Κοτσόλη αντίστοιχα, αλλά και οι καρδιές όλων όσοι ζούσαν με κομμένη την ανάσα ένα ματς στην κόψη του ξυραφιού! Το γκολ του Αμπέντ στο 20΄ μετά από εξαιρετική ασίστ του Πέτριτς είχε ισοφαρίσει σχετικά νωρίς το σκορ της νίκης των Κρητικών στο Ηράκλειο, αλλά παρά τη μεγάλη πίεση των γηπεδούχων που απέφερε κλασικές ευκαιρίες με τους Πέτριτς, Μπεργκ, Καρέλη και Λαγό (σε διπλή φάση στο 90+1΄), η πρόκριση κρίθηκε στην παράταση. Πριν πάει εκεί, ο ΟΦΗ άγγιξε μία φορά το 1-1 με κεφαλιά του Παπάζογλου. Την τελική λύση την έδωσε ο Μπεργκ, πρώτα κάνοντας το 2-0 στο 95΄ και εν συνεχεία «κλειδώνοντας» την πρόκριση στο 116΄, με εύστοχη εκτέλεση (πεντακάθαρου) πέναλτι που κέρδισε ο Καρέλης από τον Ζόρο.

Μετά το τέλος του αγώνα, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (105’+2’ Δώνης), Ζέκα, Κλωναρίδης (46’ Καρέλης), Αμπέιντ, Πέτριτς (69’ Λαγός), Μπεργκ.

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος (101΄ Νούνιες), Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Καλαϊτζιτς, Ντουντού (54΄ Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76΄ Ροβίθης), Παπάζογλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή