Θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εξαιτίας του ευνοϊκού κλίματος, το οποίο δημιουργήθηκε με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και τις καλύτερες οικονομικές ειδήσεις από τις ΗΠΑ. Ειδικότερα, μία σειρά επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους ανακοίνωσαν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν βελτίωση στη βιομηχανική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, καθώς και στην αγορά στέγης.

Το αργό Νέας Υόρκης υποχώρησε από τα υψηλά 6 εβδομάδων μετά τη δημοσίευση έκθεσης για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ άνω των 10 εκατ. βαρελιών την περασμένη εβδομάδα. Ο χρυσός ανήλθε από τα χαμηλά μιας εβδομάδας και πλέον, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν τόσο την ένταση στην Ουκρανία όσο και τις προοπτικές βελτίωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Η τιμή της μετοχής της αλυσίδας σουπερμάρκετ Tesco ανήλθε 2,6% και της εταιρείας φυτοφαρμάκων Syngenta κατά 2,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,3% στις 330,82 μονάδες. Στα 18 μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και της Ισλανδίας με αρνητικό.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 1,4%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε άνοδο της τάξεως του 1,6%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή