Με στρατηγική πόλωσης προς τις κάλπες

Με στρατηγική πόλωσης προς τις κάλπες

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόλωση του πολιτικού σκηνικού, με άξονα ωστόσο την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τις συζητήσεις για την ανάγκη ή όχι ενός νέου χρηματοδοτικού πακέτου, θα επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Ενα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ., το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει την εφεξής στρατηγική του, με στόχο η ατζέντα να επικεντρωθεί στο μείζον διακύβευμα και όχι στα, κατά τους κυβερνητικούς, ελάσσονα.

Ο κ. Σαμαράς, όπως κατέστη σαφές και κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική μάχη είτε μέσω ομιλιών του είτε, κυρίως, μέσω της προβολής του κυβερνητικού έργου (διανομή πλεονάσματος) είτε εκμεταλλευόμενος τις όποιες θετικές ειδήσεις μπορεί να υπάρξουν, όπως η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και η πολιτική δήλωση των υπουργών Οικονομικών για την εκπλήρωση εκ μέρους της Ελλάδας της συμφωνίας του Νοεμβρίου σχετικά με το χρέος.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης στην τελική ευθεία για τις κάλπες θα βοηθήσει όχι μόνον στις επιδόσεις του ευρωψηφοδελτίου αλλά και σε αυτές των αυτοδιοικητικών υποψηφίων που στηρίζονται από τη Ν.Δ. και, ευρύτερα, τη δικομματική.

Πεδία «δοκιμασίας»

Περιφέρεια Αττικής, Αθήνα και, πλέον, ο Πειραιάς αποτελούν πεδία όπου θα δοκιμαστούν οι υποστηριζόμενοι από τη Ν.Δ. υποψήφιοι, χωρίς -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι αυτές οι μάχες θα κριθούν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ξεκίνησε χρονικά τελευταίος τη μάχη ενώ αντιμετωπίζει και τον ουσιαστικό διχασμό της εκλογικής και στελεχικής βάσης της Ν.Δ., την ίδια στιγμή που η υποψηφιότητα της κ. Ρένας Δούρου, επίσης, δεν συσπειρώνει τον «όλον ΣΥΡΙΖΑ» του 2012. Η υποψηφιότητα του γαλάζιου απερχόμενου δημάρχου Βύρωνα Ν. Χαρδαλιά με τον κ. Γ. Σγουρό προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση στην ιεραρχία του κόμματος, ενώ το γεγονός ότι και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ. στηρίζουν το ψηφοδέλτιό του, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει ότι ο κ. Κουμουτσάκος καλείται να δώσει μια άνιση και, εν πολλοίς, μοναχική μάχη.

Στην Αθήνα αναμένεται ο νέος κύκλος μετρήσεων προκειμένου να αποτυπωθεί η επίδραση από τις, κόντρα στο προφίλ του, δηλώσεις του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου σχετικά με το μουσουλμανικό τέμενος, αλλά και η όποια δυναμική της υποψηφιότητας Σακελλαρίδη. Παρά την «πληγή» της υποψηφιότητας Κακλαμάνη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εμφανίζεται ως ο πιθανότερος διεκδικητής της δημαρχίας έναντι του κ. Γ. Καμίνη.

Στο μεγάλο λιμάνι, τέλος, η υποψηφιότητα του κ. Γ. Μώραλη μοιάζει να έχει δυναμική αλλαγής των μέχρι σήμερα συσχετισμών που ήθελαν τον νυν δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο να «παίζει χωρίς αντίπαλο». Επί του παρόντος, η υποστηριζόμενη από τον επίσημο ΟΣΦΠ, αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, υποψηφιότητα του κ. Μώραλη έχει στόχο την είσοδο στον β΄ γύρο, αφήνοντας εκτός τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή