Αυτοκριτική και κριτική από τη Χαρ. Τρικούπη

Αυτοκριτική και κριτική από τη Χαρ. Τρικούπη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια από τις πρώτες ενδείξεις οι οποίες αποδεικνύουν την ορθότητα της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, περιγράφει η Χαρ. Τρικούπη τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος των 450 εκατ. ευρώ. Από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι το κόμμα «επί τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης», και εκτιμούν ότι η διανομή μερίσματος αποτελεί βήμα προς την κατεύθυνση της «αποκατάστασης των αδικιών». Προσθέτουν μάλιστα ότι κατ’ αυτό τον τρόπο υποδεικνύεται ότι «οι θυσίες που υπέστησαν οι Ελληνες όλο αυτό το διάστημα πιάνουν τόπο». Μιλούν επίσης για «ορατή προοπτική εξόδου από την κρίση», εστιάζοντας στη συμβολή του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για να καταστεί δυνατή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και, ακολούθως, διανομή μέρους του σε περίπου 600.000 πολίτες.

Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις που προηγήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες «συνέβαλε σημαντικά με προτάσεις και βελτιωτικές παρεμβάσεις, ώστε οι πόροι να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», δηλαδή, όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση «σε αυτούς που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και στους μακροχρόνια ανέργους που έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ μέχρι και την 1η Μαρτίου 2014. Στο εσωτερικό της Χαρ. Τρικούπη εξακολουθεί, πάντως, να υφίσταται ενόχληση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. Σαμαρά, ερήμην του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ελέω της ενδοκομματικής ανακωχής στην οποία έχουν άπαντες συμφωνήσει ενόψει ευρωεκλογών, όσοι θεωρούν ότι η συγκατοίκηση με τη Ν.Δ. καθίσταται ολοένα και πιο επιβλαβής για το ΠΑΣΟΚ, δεν εκδηλώνονται δημοσίως.

Παράλληλα, από τη Χαρ. Τρικούπη επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διπλή εικόνα την οποία μεταδίδει εσχάτως. Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος εκτίμησε (ΑΝΤ1) ότι η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί «να πάμε σε εθνικό νόμισμα», ενώ η πλειοψηφία διά του κ. Δ. Παπαδημούλη «λέει να μείνουμε στο μνημόνιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή