ΚΚΕ: Νέος διπολισμός καθ’ ομοίωσιν του παλιού

ΚΚΕ: Νέος διπολισμός καθ’ ομοίωσιν του παλιού

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως σταθερό σημείο αναφοράς, σε ένα πολιτικό τοπίο που διαρκώς μεταβάλλεται μέσα από συνεχείς διεργασίες, προβάλλει την πολιτική πρότασή του το ΚΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού» και για διαμόρφωση ενός νέου διπολισμού μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «καθ’ ομοίωση του παλαιού». Ο Περισσός κάνει αναφορά επίσης σε «μεταμφιέσεις κομμάτων» και «δήθεν νέα σχήματα, που εκβάλλουν στην ίδια αντιλαϊκή κοίτη», σε μια σαφή αιχμή για «Το Ποτάμι». Σύμφωνα με το ΚΚΕ, όλες αυτές οι διεργασίες, η κινητικότητα και οι εξελίξεις έχουν απόλυτο στόχο «τον εγκλωβισμό του λαού στον λάκκο των λεόντων της Ε.Ε. και τον γνωστό δοκιμασμένο καπιταλιστικό “μονόδρομο”».

Εναντι αυτής της κατάστασης, που στο σχόλιο περιγράφεται ως «κινούμενη άμμος του πολιτικού συστήματος», επισημαίνεται ότι «η μόνη επιλογή που δεν μεταμορφώνεται και δεν μεταλλάσσεται, που δίνει δύναμη στον λαό και την προοπτική της πραγματικής ανατροπής, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ». Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός, τόνισε σε συνέντευξή του (ρ/σ ΒΗΜΑ fm) ότι για το ΚΚΕ η μάχη στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή είναι ενιαία και πολιτική και ότι «το κρίσιμο είναι να αποτυπωθεί σε μέγεθος εκλογικό και πολιτικό όλη η διαμαρτυρία, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η αντίθεση που υπάρχει στην Ε.Ε. και στα τόσα παραμύθια που ειπώθηκαν γι’ αυτή από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που τη θεωρούν μονόδρομο και που τσακώνονται γύρω από τα περιεχόμενα των δημοψηφισμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή