Νέες αποθήκες και επέκταση στην επαρχία για Σκλαβενίτη

Νέες αποθήκες και επέκταση στην επαρχία για Σκλαβενίτη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα πέντε χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι η Σκλαβενίτης αποφασίζει να κάνει το πρώτο της βήμα στην περιφέρεια, καθώς στις αρχές του 2015 αναμένεται να λειτουργήσει κατάστημα στην Κόρινθο, το πρώτο εκτός Αττικής. Βεβαίως, πρωταρχικός στόχος της αλυσίδας είναι να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην περιοχή της πρωτεύουσας. «Θέλουμε να κάνουμε μικρά, σίγουρα βήματα, όπως οι ορειβάτες» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της αλυσίδας κ. Απ. Αποστολάκος.

Μεταφορά

Εξάλλου, μέχρι τα μέσα καλοκαιριού η εταιρεία σχεδιάζει τη μεταφορά της σε νέες αποθήκες, χωρίς, όμως να αποκαλύπτει ακόμη πού θα βρίσκονται αυτές. Συνολικά από το 2006 έως σήμερα έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το δίκτυό της να αριθμεί πλέον 110 καταστήματα από 38 οκτώ χρόνια πριν. Για το 2014 η εταιρεία προγραμματίζει την ίδρυση τεσσάρων ακόμη καταστημάτων, πέραν αυτού που θα κατασκευασθεί στην Κόρινθο. Η Σκλαβενίτης απασχολεί 8.600 εργαζόμενους, ενώ μόνο μέσα στο 2013 προχώρησε σε προσλήψεις 1.100 ατόμων. Κι αυτό διότι το 2013 ήταν η χρονιά που η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές και συνεργασίες. Συγκεκριμένα, προχώρησε στη συνεργασία με τη Δούκας ενοικιάζοντας τέσσερα καταστήματα που πρώτα μίσθωνε η δεύτερη στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου και της Νέας Σμύρνης. Ανάλογη είναι και η συμφωνία με την αλυσίδα Extra-Πρώτα και Φθηνά. Η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη από τη Σκλαβενίτης επτά συμβάσεων μίσθωσης της Extra-Πρώτα και Φθηνά οι οποίες έληξαν, καθώς και ακόμη δύο ιδιόκτητων καταστημάτων της τελευταίας από την πρώτη. Επιπλέον, η Σκλαβενίτης προχώρησε σε συμφωνία με την αλυσίδα Μπαλάσκας για τη μίσθωση πέντε καταστημάτων της δεύτερης, τα οποία στεγάζουν κυρίως τα καταστήματα υπό το σήμα «Fresh Market» (μικρά καταστήματα γειτονιάς) της Σκλαβενίτης.

Την αντίστροφη πορεία από αυτή της Σκλαβενίτης, αποφάσισε να ακολουθήσει η εταιρεία Χαλκιαδάκης, αφήνοντας τα στενά όρια της Κρήτης και κάνοντας την είσοδό της στην αγορά της πρωτεύουσας.

Από την Κρήτη στην Αθήνα

Η εκ της Κρήτης ορμώμενη επιχείρηση ξεκίνησε στα τέλη του 2013 τη δραστηριοποίησή της στην Αθήνα, όχι με τα κλασικά σούπερ μάρκετ που έχει αναπτύξει στην Κρήτη αλλά με παντοπωλεία στα οποία διατίθενται τα ιδιαιτέρως δημοφιλή κρητικά προϊόντα, τυποποιημένα και μη (αλλαντικά, τυριά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, κρασί, οπωροκηπευτικά, αφεψήματα, φρέσκο κρητικό κρέας, αναψυκτικά, χυμοί, καλλυντικά).

Η εταιρεία μετά τα δύο καταστήματα σε Χαλάνδρι και Γλυφάδα βρίσκεται σε αναζήτηση του κατάλληλου ακινήτου για να ανοίξει το τρίτο της κατάστημα, κατά πάσα πιθανότητα στην περιοχή της Κηφισιάς. Στα σχέδια της κρητικής εταιρείας είναι να ανοίξει συνολικά στην πρωτεύουσα πέντε καταστήματα.

Σημειώνεται ότι πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην αλυσίδα Χαλκιαδάκης στην Κρήτη έχει από το 1994 ο όμιλος Βερόπουλου. Η Χαλκιαδάκης διαθέτει δίκτυο 38 καταστημάτων σούπερ μάρκετ στην Κρήτη, στα οποία απασχολούνται περί τα 940 άτομα. Το 2012 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 130,91 εκατ. ευρώ με σημαντική τη συμβολή στη θετική πορεία της των συνεργειών της με τον αθηναϊκό όμιλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή