Στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου

Στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο 26 Απριλίου με ώρα έναρξης τις 20.00. Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χθες αποφασίστηκε σε κάθε ομάδα να διατεθούν από 21.300 εισιτήρια, ενώ θα υπάρξει ένας αριθμός εισιτηρίων που θα διαθέσει η ΕΠΟ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και στον απόηχο των γεγονότων που έγιναν στον ημιτελικό κυπέλλου της Τούμπας, υπήρξε η σκέψη αλλαγής της έδρας του τελικού, κάτι όμως που δεν αποφασίστηκε στη σύσκεψη, ούτε τέθηκε επισήμως από την ΕΠΟ στην επιστολή προς τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στα προχθεσινά γεγονότα της Τούμπας, επτά άτομα συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή στα επεισόδια πριν και μετά τον αγώνα κυπέλλου. Μεταξύ αυτών και ένας 36χρονος που λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης άδειασε στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας μια σακούλα με ψάρια. Πέντε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ συνελήφθησαν πριν από την έναρξη του αγώνα και φέρονται να συμμετείχαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία περιμετρικά του γηπέδου της Τούμπας. Ενα ακόμα άτομο συνελήφθη μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την κατηγορία ότι πετούσε αντικείμενα στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μέσα στο γήπεδο. Τρεις από τους διωκόμενους είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι τέσσερις οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας.

Η βία είχε συνέχεια, όμως, και εκτός Θεσσαλονίκης. Περίπου τέσσερις ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, άγνωστοι πυρπόλησαν καφετέρια στον Βύρωνα που φέρεται να ανήκει στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Γιώργο Τζαβέλλα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το ύψος της ζημιάς ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Ανδριανός: Ντροπή

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανός με δήλωσή του χαρακτήρισε ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσα συνέβησαν και πρόσθεσε: «Η ΕΠΟ έχει κανονισμούς, και πρέπει να τηρούνται οι προβλέψεις, όπως να μην ξεκινάει ο αγώνας υπό τέτοιες συνθήκες ή να διακόπτεται οριστικά ή να εκκενώνονται οι κερκίδες, όταν συμβαίνουν επεισόδια».

Στον ΠΑΟΚ σκέφτονται τον τελικό, ο Ιβάν Σαββίδης υποσχέθηκε πριμ κατάκτησης του Κυπέλλου, όμως ο Δικέφαλος κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, για όλα όσα έγραψε ο Σταύρος Μάνταλος στις τέσσερις σελίδες του φύλλου αγώνα. Αν ο ΠΑΟΚ κριθεί ένοχος από τον αθλητικό δικαστή βάσει του άρθρου 15 (για εκτεταμένα επεισόδια) τότε κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του για 2-4 αγωνιστικές, αλλά και αφαίρεση βαθμών λόγω της εισόδου φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και της επίθεσης σε ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας. Αν τελικά ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών θα προκύψει άλλο ζήτημα, γιατί το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί και ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν οι βαθμοί αφαιρεθούν από τα πλέι οφ…

Μέχρι τη Χιλή…

Κύμα ειρωνείας ξεσήκωσαν στον διεθνή Τύπο, από την Κίνα ώς τη Χιλή, τα επεισόδια στην Τούμπα, που έκαναν λόγο για «τρέλα» και «κόλαση» δίνοντας έμφαση και στις εικόνες από το περιώνυμο πλέον «δαχτυλίδι της φωτιάς» από τους πυρσούς στις εξέδρες.

Παραδόξως, η αγγλική Μέτρο, αντί να σταθεί στα επεισόδια, αναφέρθηκε μόνο στους πυρσούς, γράφοντας: «Κι εμείς που νομίζαμε ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο είχε εκπληκτική ατμόσφαιρα…».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή