Ποια λάθη να αποφύγεις όταν διαλέγεις ρούχα για μεγάλα νούμερα

Ποια λάθη να αποφύγεις όταν διαλέγεις ρούχα για μεγάλα νούμερα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να διαλέξεις τα σωστά ρούχα που θα αναδεικνύουν τη σιλουέτα σου δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση οποιοδήποτε νούμερο κι αν φοράς. Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν κολλεξιόν και σε μεγάλα νούμερα, χωρίς όμως πάντα να είναι προσαρμοσμένα στις στιλιστικές ανάγκες ενός σωματότυπου για μεγάλα μεγέθη.

Κι επειδή λατρεύουμε τις καμπύλες κι έχουμε μάθει να αγαπάμε το σώμα μας ακόμα και με τα περιττά κιλά, δες ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις όταν διαλέγεις ρούχα για μεγάλα νούμερα και δώσε στιλ στην εμφάνισή σου ακόμα κι όταν το καρτελάκι γράφει XXL.

Μην φοράς ρούχα για άντρες

Τα ρούχα για άντρες είναι σχεδιασμένα για άντρες. Απέφυγε να αγοράζεις αντρικά κομμάτια μόνο και μόνο επειδή τα βρίσκεις πιο εύκολα σε μεγάλα μεγέθη, γιατί δεν είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αναδεικνύουν τη γυναικεία σιλουέτα. Για παράδειγμα ένα t-shirt. Όσο απλό κι αν σου φαίνεται να φοράς τα αντρικά t-shirts δεν είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να χωρέσουν το γυναικείο στήθος. Έτσι λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα να μην σε κολακεύουν καθόλου. Χάρισέ τα σε κάποιον φίλο σου κι αντικατέστησέ τα με γυναικεία.

Απέφυγε τα υπερστολισμένα ενδύματα

Οι περισσότεροι σχεδιαστές ενδυμάτων για μεγάλα μεγάθη πιστεύουν για κάποιο περίεργο λόγο ότι οι αγοραστές θέλουν τα ρούχα τους να κάνουν «μπαμ». Έτσι η ντουλάπα σου να είναι γεμάτη από ρούχα με έντονα χρώματα, πολλά prints- πολλές φορές όλα στο ίδιο μοτίβο, καρφιά, ρίγες και έντονα λεοπάρ. Δεν είναι απαγορευτικά τα prints. Αλλά με μέτρο!

Βγάλε από την ντουλάπα σου τον πολυεστέρα

Τα συνθετικά ρούχα όπως αυτά που φτιάχνονται με πολυεστέρα μπορεί να έχουν άσχημες συνέπειες τόσο στο δέρμα σου όσο και στο περιβάλλον. Και σίγουρα θα σε κάνουν μετά από λίγο να ζεσταθείς και να ιδρώσεις, βγάζοντας μία ιδιαίτερα άσχημη μυρωδιά ειδικά στις μασχάλες. Απέφυγε τον πολυεστέρα ειδικά σε ρούχα πάνω από τη μέση, όπως μπλούζες και φορέματα. Η ντουλάπα και η μύτη σου θα σε ευγνωμονούν.

Πρόσεξε τη φτηνή ποιότητα

Σε ποιον αρέσουν τα κακά υφάσματα, τα πρόχειρα φινιρίσματα ή τα δεύτερης ποιότητας διακοσμητικά; Πολλές φορές οι σχεδιαστές δεν προσέχουν τις συλλογές για μεγάλα νούμερα με αποτέλεσμα να είναι κακοσχεδιασμένα. Επένδυσε σε κάτι καλό ακόμα κι αν χρειαστεί να δώσεις κάτι παραπάνω. Η ποιότητα σου αξίζει.

Δοκίμασε πριν αγοράσεις

Αν ένα ρούχο σου αρέσει πάνω στην κούκλα στην βιτρίνα αυτό δεν σημαίνει ότι σου ταιριάζει. Αυτό ισχύει για όλους. Είτε φοράς XS είτε 3XL. Μπες στον κόπο να δοκιμάσεις τα ρούχα που σου αρέσουν και δες πως δείχνει η σιλουέτα σου μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη. Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, τότε μπορείς άφοβα να περάσεις προς το ταμείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή