A girl who travels alone: Και κάπως έτσι αρχίζουν τα ταξίδια…

A girl who travels alone: Και κάπως έτσι αρχίζουν τα ταξίδια…

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαίνεις σε ένα αεροπλάνο και φτάνεις στον προορισμό που ονειρεύεσαι, εντάξει  κάπως έτσι, γιατί αν είσαι σαν κι εμένα –δηλαδή μια από αυτούς που φοβούνται τα αεροπλάνα- η διαδικασία είναι κάπως έτσι. Περιλαμβάνοντας:

1. άγχος

2. ηρεμιστικά (τα οποία εννοείται και δεν πιάνουν μέχρι την στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο έδαφος)

3. φτηνό κρασί αεροπλάνου

4. πάλι άγχος

5. το χέρι το άμοιρου διπλανού, για να έχεις κάτι να σφίγγεις κατά τη διάρκεια της πτήσης

6. ένα ποτηράκι ακόμα από αυτό το κρασάκι

7. λίγες κλεφτές ματιές στις χιονισμένες Άλπεις έξω από το παράθυρο

8. λίγο ακόμα άγχος για κερασάκι

Και μετά έρχεται η προσγείωση… ωωωω… αυτή η γλυκιά προσγείωση…. μια ανακούφιση που κρατάει λίγο γιατί, μάντεψε… σε μια βδομάδα θα πρέπει να ανέβεις πάλι στο αεροπλάνο και η διαδικασία -ω ναι- θα επαναληφτεί με τα ίδια βήματα. Όταν κοιτάς πίσω και σκέφτεσαι πόσα ταξίδια έχασες εξαιτίας αυτής της φοβίας σου, πόσες αεροσυνοδούς βασάνισες με τις κρίσεις πανικού σου και πως μετά από 14 -παρακαλώ- απογειώσεις και 14 προσγειώσεις, είναι όλα ξεκάθαρα μπροστά σου: τελικά, λατρεύεις τα ταξίδια πιο πολύ από ο,τι φανταζόσουν και τελικά πρέπει να πάρεις δραστικά μέτρα για αυτό…

Ευτυχώς, η Ευρώπη είναι μικρή και τα τραίνα, τα λεωφορεία και τα καραβιά της είναι έτοιμα να σε φιλοξενήσουν για τα επόμενα ταξίδια σου. Θα πάρει λίγο περισσότερο να φτάσεις στον προορισμό σου αλλά παίξ’το και συ Οδυσσέας για μία φορά.

Όχι, δεν είναι ότι "δεν έχω ζωή" αλλά τις συννεφιασμένες Κυριακές μου αρέσει να κάθομαι μπροστά από το μικρό μου λάπτοπ και να καταστρώνω ταξίδια. Διαφορετικές χώρες, πόλεις που δεν ήξερες μέχρι πριν, μικρά ρετρό μπιστρό, κρυμμένα μαγαζιά και καινούριες γεύσεις που με περιμένουν να τα εξερευνήσω. Όλα όσα χρειάζομαι είναι ένας χάρτης. Κι όρεξη για ανακαλύψεις.

Ένα κορίτσι, δύο βαλίτσες, μία κάμερα, ένα τρίποδο, φλοράλ φουστάνια, τραίνα, καράβια και πολλές συμβουλές και tips… Καλά μας ταξίδια!

Αθηνά Κουτρομάνου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή