Διατήρησε το προβάδισμα η Ρεάλ

Διατήρησε το προβάδισμα η Ρεάλ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άδεια χέρια επιστρέφει από τη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός, αφού μετά και τη νέα του ήττα από τη Ρεάλ (82-77) αγωνίζεται στο ΣΕΦ με την πλάτη στον τοίχο. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη σειρά, που βρίσκεται πια στο 2-0, σε τέταρτο παιχνίδι και να αναπτερώσει τις ελπίδες του για πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης αποδιοργάνωσε αρχικά τη Ρεάλ και με σωστές επιλογές στην επίθεση βρέθηκε να προηγείται με 6-11. Η «βασίλισσα», όμως, ανασυντάχθηκε γρήγορα, ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ και συνάμα την αυτοπεποίθησή της. «Εκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο με 3023, ενώ με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ρέγιες η διαφορά έφθασε στο -13 (36-23). Οι Ισπανοί έφθασαν να σουτάρουν με το εμφατικό 8/11 στα τρίποντα, ενώ παράλληλα αντλούσαν ενέργεια από την άμυνα.

Το παιχνίδι έμοιαζε πως θα ξεφύγει γρήγορα από τα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα (41-27), αλλά το καθαρό μυαλό των Λοτζέκσι και Σλούκα αλλά και η ενέργεια που έδωσε ο Κόλινς στην άμυνα, κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης κοντά στο σκορ (43-35 και 51-44).

Το 53-44 του ημιχρόνου άφηνε στον Ολυμπιακό ελπίδες, αφού έδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει τη Ρεάλ στο ρυθμό της, ανεβάζοντας το σκορ σε υψηλά επίπεδα. Οι ελπίδες πολλαπλασιάστηκαν όταν, με επικεφαλής τον Σπανούλη, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η διαφορά έφθασε στους -3 (55-52). Το νέο ξέσπασμα της Ρεάλ (63-52 και 70-57) είχε την υπογραφή του Μπουρούση που κυριαρχούσε στις δύο ρακέτες. Ωστόσο, υπήρξε και πάλι απάντηση στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (70-62).

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεσή του μετά το πρώτο πεντάλεπτο στο οποίο είχε σημειώσει μόλις έναν πόντο! Ροκάνισε τη διαφορά, άγχωσε τους Μαδριλένους μειώνοντας και στους -4 (79-75), αλλά ένα άστοχο δίποντο του Ντάνστον από κοντά στα 30’’ (80-75) και δύο βολές του Μπουρούση στα 20’’ (82-75), έσβησαν τα όνειρα των «ερυθρόλευκων».

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Φερνάντεθ 15 (2), Ρέγιες 8 (2), Ντίεθ, Μίροτιτς 14 (2), Ροντρίγκεθ 11 (2), Ντάρντεν 2, Γιουλ 11 (2), Μπουρούσης 19 (1), Σλότερ 2, Μεϊρί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 12 (3), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18 (3), Σλούκας 3 (1), Κόλινς 3 (1), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέκσι 13.

Η αύξηση των θετικών στοιχείων της απόδοσης που είχε στον πρώτο αγώνα του με την ΤΣΣΚΑ πριν από 48 ώρες, στη Μόσχα, θέλει να πετύχει ο Παναθηναϊκός στη σημερινή, δεύτερη αναμέτρηση (19.15), ώστε να ισοφαρίσει σε 1-1 νίκες και να επιστρέψει στην Αθήνα, έχοντας πλεονέκτημα έδρας στα δυο επόμενα παιχνίδια που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ (21 – 23/4). Oι «πράσινοι» έχασαν σημαντική ευκαιρία νίκης στον πρώτο αγώνα, αλλά πιστεύουν ότι έχουν τις δυνατότητες για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προδιαγραφές δεύτερης απόπειρας που θα συνδυαστεί με νικηφόρο αποτέλεσμα.

«Χάσαμε τον πρώτο αγώνα, αλλά δεν γίνεται να μείνουμε εκεί και προχωράμε», είπε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και συνέχισε: «Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος της σειράς. Πρέπει να κοιτάξουμε όλα τα λάθη που κάναμε και να μην τα επαναλάβουμε στο δεύτερο ματς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Στόχος μας είναι να παίξουμε και πάλι σκληρή άμυνα, αλλά θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση».

• Σήμερα θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι Αρμάνι – Μακάμπι στο Μιλάνο. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με 10 νίκες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή