Αναθέρμανση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρώπη – Ανοδος 2,51% για το Χ.Α.

Αναθέρμανση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρώπη – Ανοδος 2,51% για το Χ.Α.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπανήλθε το επενδυτικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω της αισιοδοξίας για σημαντική βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,51% στις 1.248,61 μονάδες, πλησιάζοντας τις 1.300 μονάδες που είχαν σημειωθεί στα μέσα Ιανουαρίου. Οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινούνταν σε θετικό έδαφος, καθώς το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση στοιχείων για πτώση των αιτήσεων χορήγησης επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Aνοδο μεγαλύτερη του 1,5% εμφάνισαν οι μετοχές της PSA Peugeot Citroen και Renault S.A., εξαιτίας στοιχείων που έδειξαν αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων τον Μάρτιο. «Οι θετικές ειδήσεις για τις ΗΠΑ είναι αισιόδοξες και για την Ευρώπη», σχολίασε ο Κρίστιαν Στόκερ, στρατηγικός αναλυτής της UniCredit Bank AG στο Μόναχο. Στη Wall Street, η χθεσινή συνεδρίαση άνοιξε με αρνητικό πρόσημο, με τους δείκτες S&P 500 και Dow Jones να χάνουν λιγότερο από 0,3% λόγω των απογοητευτικών πωλήσεων από την Google και την ΙΒΜ.

Η τιμή του χρυσού κυμαίνονταν στα 1.300 δολάρια η ουγγιά, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να «ζυγίσουν» τις οικονομικές συνθήκες ανάμεσα στα σημάδια για μια ενίσχυση της αμερικανικής ανάπτυξης και τις κλιμακούμενες εντάσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Από τις αρχές του έτους, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει σημειώσει άνοδο 8,3%. To δολάριο υποχώρησε κατά 0,1% στο 1,3821 ευρώ αφού η Τζάνετ Γέλεν, επικεφαλής της Fed, είπε ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι απαραίτητα για τη στήριξη της ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη αναρριχήθηκε στα υψηλά των τελευταίων έξι εβδομάδων, φθάνοντας τα 104,44 δολάρια το βαρέλι, λόγω της κρίσης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ έφθασε τα 109,88 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή