Γεύματα αγάπης και δώρα σε άπορους συμπολίτες μας

Γεύματα αγάπης και δώρα σε άπορους συμπολίτες μας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή του Πάσχα κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του, χωρίς να νιώσει τη ζεστή αγκαλιά της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αυτό το πνεύμα, αρκετοί δήμοι και άλλοι φορείς διοργανώνουν γεύματα αγάπης για την Κυριακή του Πάσχα, θέλοντας να συμβάλουν στην ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων πολιτών.

Για ακόμη μία χρονιά, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) διοργανώνει το καθιερωμένο πασχαλινό τραπέζι. Το εορταστικό γεύμα του ΚΥΑΔΑ θα δοθεί στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69) στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα (20 Απριλίου 2014). Θα παρευρεθεί και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το πασχαλινό τραπέζι του ΚΥΑΔΑ θα προσφέρει σε εκατοντάδες πολίτες τον καθιερωμένο παραδοσιακό οβελία και πασχαλινά εδέσματα, ενώ θα μοιραστούν και δώρα, προσφορές χορηγιών. Oπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΥΑΔΑ, «εκατοντάδες συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης θα γιορτάσουν με αξιοπρέπεια, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας από την Ανάσταση του Κυρίου».

Γεύμα αγάπης θα δοθεί και στον Δήμο Αιγάλεω την Κυριακή του Πάσχα στις 12.30 μ.μ. στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, Πελοποννήσου 3. Πασχαλινό τραπέζι θα στρωθεί και από τον Δήμο Αμαρουσίου «σε μοναχικά άτομα και στις  ευαίσθητες  κοινωνικές  ομάδες της πόλης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γλεντήσουν παραδοσιακά.  Το  τραπέζι στρώνεται χάρη στην ευγενική χορηγία των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα  Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», τονίζεται. Το γεύμα αγάπης προσφέρεται στον ειδικά  διαμορφωμένο  χώρο  που στεγάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και τη Δημοτική Ιματιοθήκη.

Πασχαλινό γεύμα, σε 600 άπορους δημότες, θα παράσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, στο Aλσος της Νέας Ελβετίας.

Ανάλογη πρωτοβουλία και από τον Δήμο Εορδαίας, ανήμερα το Πάσχα, στο προαύλιο της πρώην Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας.

Ο Δήμος Καστοριάς θα προσφέρει γεύμα αγάπης τη Δευτέρα του Πάσχα (21 Απριλίου). Το γεύμα θα δοθεί σε εστιατόριο της Καστοριάς στην πλατεία Ομόνοιας, από ώρα 11 π.μ. μέχρι 3 μ.μ. Για όσους κατοικούν σε άλλες δημοτικές ενότητες, εκτός πόλης, θα πραγματοποιηθεί διανομή των γευμάτων στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων.

Γεύμα αγάπης θα προσφερθεί και στο Ηράκλειο ανήμερα το Πάσχα, στη 1 μ.μ., στο Κτήμα Καλαθάκη, σε μια συνεργασία ιδιωτών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τον Σύλλογο Κρεοπωλών και άλλους φορείς. Υπολογίζεται πως θα μπορούν να εξυπηρετηθούν περίπου 500 άτομα, με όλα τα καλά που επιτάσσει η ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή