Τα 4 δυνατά χαρτιά του Moto G της Motorola

Τα 4 δυνατά χαρτιά του Moto G της Motorola

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα καλύτερα smartphone, στην κατηγορία των συσκευών που κοστίζουν κάτω από 200 ευρώ, έφεραν στη χώρα μας κατ’ αποκλειστικότητα η Wind και τα καταστήματα Public. Ο λόγος για το Moto G της Motorola, το οποίο πωλείται στα 189 ευρώ, διαθέτοντας τεχνικά χαρακτηριστικά που κατά κανόνα έχουν ακριβότερες συσκευές. Ετσι, το μοντέλο της Motorola δικαιολογεί στο έπακρο την τιμή του και εξασφαλίζει μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης, η οποία επισκιάζει τα λίγα μειονεκτήματα, όπως τον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Από τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφόρησε η Motorola όσο ακόμη ανήκε στην Google, το Moto G είναι αρκετά ελαφρύ (143 γραμμάρια), έχει εργονομική σχεδίαση και ανθεκτική κατασκευή, η οποία δεν «προδίδει» σε τίποτα την τιμή του. Σχεδόν όλη η πρόσοψη του κινητού καλύπτεται από την 4,5 ιντσών οθόνη, με ανάλυση 1280 x 720 pixel και πυκνότητα εικονοστοιχείων 329ppi, περίπου όσο και το iPhone 5S. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη χρωματική της απόδοση, τη φωτεινότητα και τις γωνίες θέασης, η οθόνη είναι μία από τις παραμέτρους που κάνουν το τηλέφωνο να ξεχωρίζει στην οικονομική του κατηγορία.

Η δεύτερη παράμετρος που το κάνει ασυναγώνιστο στις προσιτές συσκευές είναι η ταχύτητά του, την οποία χρωστά στον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 της Qualcomm, χρονισμένο στο 1,2 GHz, και η μνήμη RAM 1 GB. Χάρις σε αυτά τα υποσυστήματα, το smartphone μπορεί να τα «βγάλει πέρα» χωρίς κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε εφαρμογή. Επίσης, ανταποκρίνεται άνετα και σχεδόν ακαριαία σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πόσες διεργασίες «τρέχουν» στο παρασκήνιο.

Τα «δυνατά χαρτιά» του Moto G συμπληρώνονται από την τελευταία έκδοση του Android (KitKat), όπως και τη μεγάλη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας του, η οποία ξεπερνά άνετα το 24ωρο με φυσιολογική χρήση. Θετικές εντυπώσεις αφήνουν επίσης το ηχείο του, όπως και η μεγάλη γκάμα τεχνολογιών ασύρματης διασύνδεσης που υποστηρίζει. Από την άλλη μεριά, πιο… προσγειωμένη είναι η επίδοση της κύριας κάμερας του κινητού, παρόλο που υποστηρίζει λήψεις HDR, είναι αρκετά εύκολη στη χρήση και διαθέτει LED φλας. Κι αυτό γιατί η ανάλυση του αισθητήρα της δεν ξεπερνά τα 5 Megapixel, με συνέπεια οι φωτογραφίες να υστερούν σε λεπτομέρεια και η καταγραφή βίντεο να γίνεται σε HD.

Κατά τη γνώμη μας, πάντως, ο πιο σημαντικός περιορισμός είναι ο μικρός αποθηκευτικός χώρος, αφού η ROM που ενσωματώνει το κινητό είναι 8 GB (με ελεύθερα για χρήση περίπου τα 5,5 GB), ενώ δεν δέχεται κάρτες μνήμης. Επομένως, αν και προσφέρεται με 50 GB στο Google Drive για 2 χρόνια, στην πράξη οι περισσότεροι που θα επιλέξουν το Moto G θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο τι «κατεβάζουν» στο κινητό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή