Αποστάσεις ασφαλείας για το «Ποτάμι»

Αποστάσεις ασφαλείας για το «Ποτάμι»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τακτική ίσων αποστάσεων από όλους τους υφιστάμενους πολιτικούς χώρους εξακολουθεί να τηρούν ο κ. Στ. Θεοδωράκης και όσοι εκ των υποψηφίων του «Ποταμιού» εκφράζονται, σταδιακά, δημοσίως. Από το κόμμα του κ. Θεοδωράκη επιμένουν να τηρούν αποστάσεις από την υφιστάμενη συζήτηση περί ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς την επόμενη μέρα των εκλογών. Και αποκρούουν τις σχετικές νύξεις που γίνονται, κυρίως από στελέχη της «Ελιάς». Μάλιστα, επιλέγουν να τονίσουν ότι το κόμμα τους αντλεί ψηφοφόρους από όλους τους πολιτικούς χώρους, τονίζοντας επ’ αυτού, πως οι μετρήσεις που έχουν δημοσιευθεί ώς αυτή τη στιγμή δείχνουν σχεδόν ανάλογου μεγέθους διαρροές από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ προς το «Ποτάμι».

Ως εκ τούτου, στο κόμμα αναζητούν τρόπους να αναδείξουν ακριβώς αυτή τη δυνατότητα που έχει αυτή τη στιγμή να απευθυνθεί σε κοινό διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων. Βέβαια, τόσο από τις επαφές που είχε ο κ. Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες προ δέκα ημερών, όσο και από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» την προηγούμενη Κυριακή, προκύπτει ότι το «Ποτάμι» κινείται στον χώρο που υφίσταται στο πολιτικό φάσμα μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας και φιλελεύθερης κεντροδεξιάς.

Εκ των ανοιχτών ζητημάτων τα οποία αντιμετωπίζει ο κ. Θεοδωράκης αυτές τις μέρες είναι και η εξεύρεση των προσώπων που θα συμπληρώσουν τις υπόλοιπες 20 κενές θέσεις του ευρωψηφοδελτίου. Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι από όσα ανακοίνωσαν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει πως το «Ποτάμι» έχει ώς αυτή τη στιγμή ένα ποικιλοτρόπως ελκυστικότερο ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο ευρωψηφοδέλτιο θα περιληφθεί ο επίτιμος πρέσβης κ. Αλέξ. Μαλλιάς ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει θέση ειδικού συμβούλου στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Ο κ. Μαλλιάς έχει υπηρετήσει στον ΟΗΕ, για χρόνια ασχολήθηκε με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς επίσης και με υποθέσεις που αφορούν εν γένει τα Βαλκάνια. Από το 2005 (επί κ. Ντόρας Μπακογιάννη) έως και το 2010, όταν συνταξιοδοτήθηκε, διατηρούσε μάλιστα θέση συμβούλου του υπουργού Εξωτερικών σε βαλκανικά θέματα. Στόχος του κ. Θεοδωράκη και των συνεργατών του είναι να συνεχιστεί η στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου με βασικό κριτήριο την αξιοποίηση ανθρώπων που έχουν διαδρομή στον χώρο τους.

Πιο μεσοπρόθεσμης φύσης είναι για τον κ. Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του ένα άλλο ζήτημα, αυτό της οργανωτικής συγκρότησης του κόμματος. Στο «Ποτάμι» λειτουργούν ήδη ορισμένες θεματικές επιτροπές και, βεβαίως, υφίσταται και η λεγόμενη Συντονιστική στην οποία εκτός από τον κ. Θεοδωράκη συμμετέχουν και πρόσωπα όπως οι κ. Στ. Τσακυράκης, Ν. Γιατρομανωλάκης κ.ά. Αυτή τη στιγμή αναζητούνται τρόποι με τους οποίους το «Ποτάμι» θα αποκτήσει και περιφερειακές οργανώσεις, προκειμένου να κατορθώσει να αντιμετωπίσει πιθανές εθνικές εκλογές οι οποίες απαιτούν πολύ διαφορετικού μεγέθους και χαρακτήρα κομματική κινητοποίηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή