Η επιστροφή της Marion Cotillard

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Marion Cotillard επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Deux Jours, Une Nuit», που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, μας δίνει μία μικρή γεύση για το τι θα δούμε στις 21 Μαϊου στις Κάννες.

Στο έργο παρουσιάζεται η απελπισμένη προσπάθεια μίας γυναίκας να αποτρέψει την απόλυσή της μέσα από την αλληλεγγύη των συναδέλφων της. Η Marion Cotillard υποδύεται τη Σαντρά, μια γυναίκα που, με τη βοήθεια του άντρα της, αποφασίζει να αναζητήσει όλους τους συναδέλφους της, για να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους για χρηματικό μπόνους, έτσι ώστε να κρατήσει τη δουλειά της. Κι έχει μόλις ένα Σαββατοκύριακο για να τα καταφέρει.

Για τη συνεργασία της με τους αδελφούς Νταρντέν, που υπογράφουν την σκηνοθεσία της ταινίας, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, ως Έντιθ Πιαφ στην ταινία «Ζωή σα τριαντάφυλλο», χαρακτήρισε τη σχέση της μαζί τους ως «ειδυλλιακή», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Νόμιζα ότι θα ήταν εντελώς διαφορετικό απ' ό,τι κάνουν συνήθως, γιατί γυρίζουν ιστορίες στην πόλη τους. Με όλο το σεβασμό σε όλους τους σκηνοθέτες με τους οποίους έχω δουλέψει, η εμπειρία μου ήταν η σπουδαιότερη στη ζωή μου ως ηθοποιού, οπότε ελπίζω να βγει καλή η ταινία. Ωθούν τους ηθοποιούς τόσο προς την λεπτομέρεια. Είναι η σχέση που πάντα περιμένω από τους σκηνοθέτες».

Με το φιλμ αυτό η Marion Cotillard επιστρέφει στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών για τρίτη συνεχόμενη φορά μετά το «Σώμα με Σώμα» του Ζακ Οντιάρ και το «The Immigrant» του Τζέιμς Γκρέι, διεκδικώντας το βραβείο γυναικείου ρόλου που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή