Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Τεράστια αδικία, η καταδίκη σε βάρος μου»

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Τεράστια αδικία, η καταδίκη σε βάρος μου»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τεράστια αδικία» χαρακτήρισε την καταδίκη σε βάρος του, για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας του.

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια ήμουν πάντα υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Αυτή την φορά υπέστην μια τεράστια αδικία. Καταδικάσθηκα για φορολογική απάτη, εγώ που είμαι ο Ιταλός πολίτης με το υψηλότερο φορολογητέα εισόδημα», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Καβαλιέρε έχει χάσει, παράλληλα, και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Παρά ταύτα, δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξαναγραφτούν όλες οι ευρωπαϊκές συνθήκες οι οποίες υπεγράφησαν με το περίστροφο του σπρεντ στον κρόταφο», διαπίστωσε ότι «η Ευρώπη υπό γερμανική καθοδήγηση επέβαλε την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που οδήγησε στην κρίση» και επανάλαβε ότι «το σύμβολο του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, θα πλαισιώνεται και από το επώνυμό του, κάτι που αποδεικνύει ότι συνεχίζει να μετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Σε σχέση, δε, με την προσφορά κοινωνικά ωφέλιμης εργασίας στο κέντρο για υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες του Τσεζάνο Μποσκόνε, ο «μίστερ τιβί» δήλωσε ότι «είναι κάτι που δεν τον στενοχωρεί καθόλου, διότι προσπάθησε πάντα να βοηθά όσους έχουν ανάγκη και μαζί με την μητέρα του, συχνά, πρόσφερε απτή βοήθεια και παρηγοριά στους συνανθρώπους του».

Πολιτικοί σχολιαστές υπογραμμίζουν, τέλος, ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης μπορεί να οδηγήσουν το δικαστήριο του Μιλάνου στην αναστολή της απόφασης που επιτρέπει στον Μπερλουσκόνι την προσφορά κοινωνικής χρήσιμης εργασίας και στην επιβολή έκτισης της δωδεκάμηνης ποινής του , σε κατ΄οίκον περιορισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή