Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Το Άγιο Φως, που συνόδευσαν από τα Ιεροσόλυμα ο Εξαρχος του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

Το φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και έχει ήδη διανεμηθεί στους κυβερνήτες των αεροσκαφών, πολιτικών και στρατιωτικών, που θα το μεταφέρουν σε όλη τη χώρα.

Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ' να εξέρχεται του Παναγίου Τάφου κρατώντας αναμμένα 33 κεριά που συμβολίζουν τα έτη του Χριστού. «Δεύτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός» ανέφερε ο πατριάρχης απευθυνόμενος στους πιστούς που βρισκόταν στο ναό της Αναστάσεως οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως το οποίο συνέχισε το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε πως είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και να παραλάβει το Άγιο Φως, και τόνισε πως το Άγιο Φως αποτελεί μήνυμα χαράς και ελπίδας και θα μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή