Στους 58 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν.Κορέα – Οργή των συγγενών

Στους 58 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν.Κορέα – Οργή των συγγενών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 58 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στη θάλασσα της Νότιας Κορέας, με τους δύτες να έχουν εισέλθει μετά από τρεις ημέρες στο εσωτερικό του πλοίου, ανασύροντας πτώματα των άτυχων επιβατών.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, έχουν διασωθεί 174 επιβάτες, ενώ  οι στους 244 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι, με τις Αρχές στη χώρα είναι τώρα αντιμέτωπες και με την οργή των συγγενών των θυμάτων.

Μάλιστα, πάνω από 100 εξοργισμένοι συγγενείς των εκατοντάδων αγνοούμενων συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο νησί Τζιντό, όπου έχει εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων για το ναυάγιο.

«Φέρτε μου τη σορό του παιδιού μου, για να δω το πρόσωπό του και να το αγκαλιάσω», φώναζε  η μητέρα ενός από τους επιβάτες, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

«Θέλουμε μια απάντηση από τον υπεύθυνο, όσον αφορά το γιατί δεν εκτελούνται οι διαταγές και δεν γίνεται τίποτα. Είναι εμφανές ότι ψεύδονται και ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους», τόνισε από την πλευρά του, ο πατέρας ενός 17χρονου αγνοούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος υποδιευθυντής του λυκείου Ντανουόν της Ανσάν, 340 μαθητές και καθηγητές του οποίου επέβαιναν στο πλοίο, δεν άντεξε το ψυχολογικό βάρος και κρεμάστηκε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή