ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα επίκαιρος ο αγώνας για τη Δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα επίκαιρος ο αγώνας για τη Δημοκρατία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία είναι πάντα επίκαιρος και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για το σοσιαλισμό, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή την συμπλήρωση 47 ετών απο το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

 «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρεται στην ανακόινωση του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Τη δημοκρατία που πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού.

Σαράντα επτά χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα, αναφέρει η ανακοίνωση, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι τιμά «τα μέλη και στελέχη της Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και όλους τους αγωνιστές της δημοκρατίας που υπερασπίστηκαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή