Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής που πάσχει από τον MERS

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής που πάσχει από τον MERS

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο οδηγός ταξί που μετέφερε την Μ. Πέμπτη από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αμφιάλη Κερατσινίου τον άνδρα ηλικίας 69 ετών που πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό MERS.

Ο οδηγός υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό, ενώ δεν φαίνεται να εμφανίζει κάποιο σύμπτωμα.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), είχε απευθύνει επείγουσα έκκληση, προκειμένου ο οδηγός ταξί να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

Σε καραντίνα βρίσκονται η σύζυγος του 69χρονου, η οποία δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, καθώς και επιβάτες που κάθονταν σε κοντινές θέσεις με εκείνον κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον έφερε στην Αθήνα από την Τζέντα.

Εν τω μεταξύ, 13 νέα κρούσματα του κοροναϊού MERS και τρεις νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θανατο 76 ανθρώπων δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή