Αρνείται η ΟΛΜΕ να καλύψει κενά των καταλήψεων

Αρνείται η ΟΛΜΕ να καλύψει κενά των καταλήψεων

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα 571 γυμνάσια και λύκεια της χώρας, λόγω των φθινοπωρινών καταλήψεων, μετατρέπεται στην Ελλάδα σε διελκυστίνδα με πολιτικά χαρακτηριστικά. Και αυτό διότι για το θέμα ξέσπασε οξύτατη κόντρα ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την ΟΛΜΕ με φόντο τις ευρωεκλογές.

Ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου προειδοποίησε χθες με πειθαρχικό έλεγχο όσους εκπαιδευτικούς θα απουσιάσουν αδικαιολόγητα, παρότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, και επιτέθηκε στην ΟΛΜΕ και τον – εκ του ΣΥΡΙΖΑ- πρόεδρό της Θέμη Κοτσιφάκη. Την ίδια στιγμή, η αριστερών αποκλίσεων Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας τάσσεται κατά της αναπλήρωσης, ενώ πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι μερίδα μαθητών στα 571 σχολεία θα επιδιώξει να κάνει κατάληψη για να μη γίνουν τα μαθήματα. Πάντως, όλοι οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, σε 571 Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν εντός των διακοπών του Πάσχα στα θρανία τους για να αναπληρώσουν τις ώρες μαθημάτων που χάθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο λόγω των μαθητικών καταλήψεων. Με βάση τις χαμένες ώρες, τα σχολεία πρέπει να αναπληρώσουν τα μαθήματα για τρεις ημέρες (από σήμερα), δύο (από αύριο) ή μία ημέρα (την Παρασκευή). Βέβαια, τα περισσότερα από τα σχολεία είναι ΕΠΑΛ και η αναπλήρωση μονοήμερη.

Η ΟΛΜΕ, πάντως, διαφωνεί. «Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση» δήλωσε, και για να μη γίνουν τα μαθήματα κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας (8π.μ.11 π.μ.) για αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ κάλεσε τα Δ.Σ. των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) να κηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες.

Από την πλευρά του, χθες, ο κ. Κεδίκογλου σε συνέντευξή του (τηλεοπτικό σταθμό Star ) δήλωσε ότι οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στο σχολείο τους θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο, και προχώρησε σε επίθεση στην ΟΛΜΕ και τον κ. Κοτσιφάκη, υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος» απάντησε η ΟΛΜΕ κατηγορώντας τον κ. Κεδίκογλου ότι «φρόντισε να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικούς. Αντί να απολογείται η κυβέρνηση για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία». Οξύτατος ήταν και ο κ. Κοτσιφάκης. «Η ΟΛΜΕ δεν είναι κτήμα και υποχείριο του προέδρου της ώστε να προσωποποιούνται σ’ αυτόν όποιες αποφάσεις δεν αρέσουν στον κ. Κεδίκογλου. Στο Δ.Σ. της εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές τάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά. Λίγο πολιτικό ήθος, σεμνότητα και αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπταν» είπε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή