«Ποτάμι»: είκοσι ερωτήματα προς τα πολιτικά κόμματα

«Ποτάμι»: είκοσι ερωτήματα προς τα πολιτικά κόμματα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Είκοσι συγκεκριμένα πολιτικά ερωτήματα θα θέσει το «Ποτάμι» σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν και το νεοσύστατο κόμμα αποτελέσει την έκπληξη της επικείμενης αναμέτρησης.

Τα ερωτήματα αυτά, όπως άφησε χθες να εννοηθεί ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης (ΑΝΤ1), δεν θα αποβλέπουν να εκθέσουν τις πολιτικές διαφορές των κομμάτων, όσο κυρίως να αναδείξουν λύσεις που όλοι συνομολογούν ότι είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη της χώρας.

Και με το σκεπτικό αυτό, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» προκάλεσε ευθέως τους πολιτικούς του αντιπάλους να θέσουν και εκείνοι ερωτήματα για το πώς θα ήθελαν να δουν τη χώρα σε 5 ή 10 χρόνια, δεσμευόμενος ότι το δικό του κόμμα θα παρουσιάσει συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, αμέσως μετά τις ευρωκάλπες.

Αν κάτι, ωστόσο, μονοπώλησε χθες τις συζητήσεις στα social media δεν ήταν τα ερωτήματα που θα θέσει το «Ποτάμι» αλλά αυτά που είπε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης για τον Λάκη Λαζόπουλο και όσα υπαινίχθηκε ο ηθοποιός σε βάρος του.

Απάντηση στον Λαζόπουλο

Ετσι, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση του κ. Λαζόπουλου πως «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο απ’ την κατάσταση, τρέχει μ’ ένα σακίδιο στον ώμο για να προλάβει την ανατροπή του», ο κ. Θεοδωράκης είχε μάλλον έτοιμη μια άκρως καυστική απάντηση: «Οταν θεωρείς ότι η χώρα σου είναι υπό κατοχή και ότι ζει μια ανθρωπιστική κρίση, δεν μπορείς να λες στο τέλος “αλλά έχω ένα συμβόλαιο και θα συνεισφέρω μετά”. Διότι ένα από τα δύο είναι απάτη»…

Περί συνεργασιών

Κατά τα λοιπά, ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε πως κεντρικός στόχος του είναι να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μελλοντικά με μεμονωμένα στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση όμως «να εγκαταλείψουν τις αρτηριοσκληρωτικές λογικές των κομμάτων τους» και «να απομονώσουν τους ακροδεξιούς και τους σταλινικούς που έχουν στις τάξεις τους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή