Ένα μήλο την ημέρα… Ή μήπως ένα αχλάδι;

Ένα μήλο την ημέρα… Ή μήπως ένα αχλάδι;

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το διάσημο ρητό «ένα μήλο την ημέρα…» γνωρίζουμε όλοι την αξία που έχουν τα μήλα στη διατροφή μας. Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους περιέχει 4,4 γραμμάρια από ίνες που «γεμίζουν» το στομάχι, κάνοντάς μας να τρώμε λιγότερο. Τι συμβαίνει όμως όταν βαρεθούμε τα μήλα; Ακολουθεί μια λίστα από τροφές που περιέχουν εξίσου υψηλό αριθμό ινών και μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινής μας διατροφής.

Ρεβίθια

Ένα μπολ ρεβίθια περιέχει 16 ολόκληρα γραμμάρια ίνες, σχεδόν δηλαδή 4 φορές αυτές του μήλου, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα φαγητό νόστιμο, οικονομικό και εύκολο στην παρασκευή του.

Αβοκάντο

Βάλε το εξωτικό αβοκάντο στη διατροφή σου, αφού μισό από αυτό περιέχει 6,75 γραμμάρια ίνες. Αφαίρεσε τον πυρήνα του και δοκίμασε να το φας ωμό ή απλωμένο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Φιστίκια

Μισό φλιτζάνι φιστίκια την ημέρα δεν είναι μόνο ένα λαχταριστό σνακ, αλλά και μια ιδανική πηγή ινών, καθώς στην ποσότητα αυτή περιέχονται 6,2 γραμμάρια ινών που κάνουν καλό  στην υγεία μας. Προσπάθησε να τα τρως ανάλατα και για να δώσεις εντονότερη γεύση πασπάλισέ τα με σκόνη τσίλι ή γλυκιά πάπρικα.

Αχλάδια

Αν είσαι λάτρης των φρούτων αλλά δεν έχεις διάθεση για ένα ακόμη μήλο, δοκίμασε ένα αχλάδι. Ένα αχλάδι μετρίου μεγέθους περιέχει 5,5 γραμμάρια ινών, ενώ η γλυκιά του γεύση θα αντιμετωπίσει την υπογλυκαιμία σου.

Φασόλια

Ετοιμάσου για μια βόμβα ινών, καθώς ένα μόλις φλιτζάνι φασόλια περιέχει 19 ολόκληρα γραμμάρια. Δοκίμασέ τα σε παραδοσιακή σούπα ή εναλλακτικά άπλωσέ τα σε ένα burrito. Μπορείς να τα φας ακόμη και σε μια πράσινη σαλάτα ως topping.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή