Σουλεϊμάν Σαμπιχά: «Με τρόμαξε η πολιτική και θέλω να ηρεμήσω»»

Σουλεϊμάν Σαμπιχά: «Με τρόμαξε η πολιτική και θέλω να ηρεμήσω»»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι Ρομά Ελληνίδα και προσπαθώ για τα θέματα των Ρομά. Και οι τοπικοί άρχοντες μας πολεμάνε, και το τούρκικο προξενείο… Έχουμε ταυτότητα οι Ρομά, ευχαριστούμε τους άλλους δεν θα πάρουμε…» ξέσπασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Σουλεϊμάν Σαμπιχά, στον απόηχο της απόσυρσης της υποψηφιότητάς της από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι ότι εδώ στη Θράκη υπάρχει η τούρκικη μειονότητα που θεωρεί ότι στα Βαλκάνια και στη Θράκη υπάρχουν τουρκογενείς, και επειδή η Σαμπιχά λεει ότι υπάρχουν και οι Ρομά και οι Πομάκοι, και ίσως επειδή δηλώνει τη δική της ταυτότητα, και δεν είναι κάτω από αυτή την ομπρέλα της τουρκικής μειονότητας, δημιουργήθηκαν προβλήματα» επισήμανε.

«Εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω τον ΣΥΡΙΖΑ μπορώ να πω κι ευχαριστώ στην Κεντρική Επιτροπή, απλώς η τοπική επιτροπή τούς έχει πει λάθος πράγματα.

Αναφορικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές η Σουλεϊμάν Σαμπιχά δήλωσε ότι θα ψηφίσει αυτό που πιστεύει ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που η ίδια λείπει από το ευρωψηφοδέλτιο δεν μπορεί να κάνει αγώνα. Ωστόσο τόνισε ότι έχει δεχτεί δύο προτάσεις από αντίπαλα κόμματα χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν δέχθηκε, καθώς είπε ότι την τρόμαξε η πολιτική και θέλει να ηρεμήσει.

Μιλώντας για τα δικαιώματα των Ρομά επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες.

«Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Πρέπει πάνω απ’όλα οι Ρομά να έχουν ίσες ευκαιρίες, πρέπει κάποιοι να κάνουν κάτι σοβαρά για τα δικαιώματά τους», τόνισε η κ. Σαμπιχά ενώ πρόσθεσε ότι «οι Ρομά είναι πάντα τελευταίοι», αφήνοντας αιχμές για εκμετάλλευσή τους.

«Οι άνθρωποι είναι 99% αγράμματοι. Κανείς δεν έκατσε να τους μάθει πέντε πράγματα, κανείς δεν τους ακούει, πάντα είμαστε τελευταίοι, θα είμαστε η βιτρίνα για τον καθένα μέχρι να κάνει τη δουλειά του και μετά φεύγουνε» κατέληξε η Σουλεϊμάν Σαμπιχά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή