Ρεκόρ κίνησης data το Πάσχα για την Cosmote

Ρεκόρ κίνησης data το Πάσχα για την Cosmote

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ρεκόρ κίνησης στο δίκτυο δεδομένων της, ανέφερε η Cosmote για το τετραήμερο του Πάσχα. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διακίνηση πληροφοριών συνολικού όγκου 150 Terabytes, όγκος αυξημένος κατά 78% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Σημειώνεται ότι 1 Terabyte (TB) αντιστοιχεί σε 1 δισ. Bytes (B) ή 1.000 Gigabytes (GB). Σύμφωνα με την Cosmote, η αυξημένη κίνηση δεδομένων κατά το εορταστικό τετραήμερο του Πάσχα, αποδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη σημασία του κινητού internet για την επικοινωνία. Επίσης σύμφωνα με την Cosmote, η χρήση δεδομένων μέσω δικτύου 4ης γενιάς (4G) πενταπλασιάστηκε, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη χρήση του mobile broadband, αλλά και τη συνεχή, ταχύτατη επέκταση του δικτύου 4ης γενιάς της θυγατρικής του ΟΤΕ.

Η μεγαλύτερη αύξηση κίνησης πραγματοποιήθηκε εκτός Αθηνών. Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που παραθέτει η Cosmote, η χρήση δεδομένων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι στην πόλη της Θεσσαλονίκης (+137%), στο Ηράκλειο Κρήτης (+133%), στο Ρέθυμνο (+126%), στην Ορεινή Αρκαδία (+118%) και τη Φλώρινα (+117%), αλλά και στη Λέσβο (+106%) και την Κέρκυρα (+103%). Aκόμη θεαματική ήταν η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο 4G στο Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές όπως τα νησιά Aνδρος, Τήνος, Μύκονος και Σύρος, η Ορεινή Κορινθία, η Μεσσηνία και το Ναύπλιο.

Η θυγατρική του ΟΤΕ αναφέρει ότι το δίκτυό της προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη στη χώρα. Η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 2G και 3G ξεπερνάει πανελλαδικά το 99,8% και 98% αντίστοιχα, ενώ η κάλυψη 4G αγγίζει το 60%, «τουλάχιστον υπερδιπλάσια από τον ανταγωνισμό», αναφέρει η ανακοίνωση. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι είναι το μόνο δίκτυο κινητής με φωνή υψηλής ευκρίνειας (HD Voice) χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε δίκτυο και υποδομές, το σύνολο των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. τα τελευταία 5 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή