Δύσκολες ώρες για τον Καλάθη

Δύσκολες ώρες για τον Καλάθη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογοητευμένος, αλλά και εκνευρισμένος από την τιμωρία 20 αγωνιστικών που του επιβλήθηκε από το ΝΒΑ, επειδή βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας, είναι ο ομογενής Νικ Καλάθης που αγωνίζεται στους Μέμφις Γκρίζλις στην πρώτη χρονιά της καριέρας του στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Ο Ελληνας διεθνής παίκτης κατηγορήθηκε ότι έκανε χρήση ταμοξιφαΐνης, μέσω συμπληρώματος διατροφής. Η συγκεκριμένη ουσία (χρησιμοποιείται κυρίως για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού) βρίσκεται στον κώδικα ντόπινγκ της ΔΟΕ, καθώς θεωρείται ουσία – «μάσκα» για να αποκρύψει τις παρενέργειες από τη χρήση στεροειδών και την αύξηση στην παραγωγή τεστοστερόνης. Ομως στην περίπτωση του Καλάθη προκύπτει πως την έλαβε, εξ αμελείας μέσα από τη χρήση συμπληρώματος διατροφής, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελε να καταπολεμήσει την έντονη τριχόπτωσή του.

Ο Καλάθης ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του, γιατί δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ του ΝΒΑ, με τους Γκρίζλις, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έλαβε καμία ουσία για την ενίσχυση της απόδοσής του.

«Δεν συμφωνώ με αυτή την τιμωρία, αλλά θα επιστρέψω από αυτή την κατάσταση καλύτερος παίκτης και άνθρωπος», δήλωσε ο 25χρονος ομογενής στην εφημερίδα «USA Today», ενώ ήδη κατέθεσε έφεση για την μείωση της αρχικής ποινής που θα μεταφερθεί και στο επόμενο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, εφόσον δεν ολοκληρωθεί στην τρέχουσα περίοδο. Παράλληλα, φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Καλάθη, Ντέιβιντ Κόρνγουελ τόνισε ότι «ήταν ένα συμπλήρωμα που ο Νικ πήρε για να αντιμετωπίσει μία ασθένεια. Δεν βρέθηκε ούτε αυξημένη τεστοστερόνη ούτε κάποια άλλη ουσία στον οργανισμό του. Δεν ήθελε να κλέψει τίποτα και κανέναν». Δήλωση συμπαράστασης στον Καλάθη έκανε και ο πρόεδρος της ένωσης παικτών του ΝΒΑ, Ρον Κλέμπνερ.

• Κορυφαίος προπονητής στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ψηφίσθηκε ο Γκρεγκ Πόποβιτς των Σαν Αντόνιο Σπερς.

• Η Εθνική Τουρκίας θα ενισχυθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, με τον Αμερικανό πλέι μέικερ, Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνου και θα αποκτήσει τουρκικό διαβατήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή