Μετά τις κάλπες η άρση ασυλίας βουλευτών Χ.Α.

Μετά τις κάλπες η άρση ασυλίας βουλευτών Χ.Α.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις αιχμές δικαστικών κύκλων για κωλυσιεργία της Βουλής ως προς τη διαδικασία άρσης ασυλίας των υπό κατηγορία βουλευτών της Χρυσής Αυγής έδωσε χθες ο πρόεδρος του σώματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανα αυτής εξετάζουν το οικείο αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία», σημειώνει ο κ. Μεϊμαράκης σε απαντητική του επιστολή προς τις ανακρίτριες του εφετείου κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. «Οπως γνωρίζετε, το αίτημα αφορά μεγάλο αριθμό βουλευτών, η δε κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελείται από πλείονα στάδια…», προσθέτει ο κ. Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχει αποφασιστεί η άρση ασυλίας για τους βουλευτές Μιχ. Αρβανίτη, Ηλ. Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικ. Κούζηλο και Δημ. Κουκούτση, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι προφυλακισμένοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ίδιας της επιστολής, προκύπτει πως η συζήτηση για τις υπόλοιπες αιτήσεις μεταφέρεται, μάλλον, για μετά τις εκλογές του Μαΐου. Ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει πως «είθισται να επέρχεται διακοπή εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή ευρωεκλογών ή εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ, κατά πληροφορίες, οι ημέρες κοινοβουλευτικής εργασίας που μεσολαβούν μέχρι τη νέα διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις εκλογές αφορούν νομοθετικό έργο.

Πέραν, ωστόσο, του νομοθετικού φόρτου, η παραπομπή της συζήτησης για μετά τις κάλπες μοιάζει να συνιστά και κίνηση αυτοπροστασίας του πολιτικού συστήματος. Και τούτο διότι ουδείς πρακτικά επιθυμεί τη διεξαγωγή της συζήτησης σε αυτή τη συγκυρία, δίδοντας εκ των πραγμάτων προεκλογικό βήμα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την επανάληψη των θεωριών περί εις βάρος τους πολιτικής σκευωρίας, όπως αυτές φούντωσαν μετά την παγίδευση του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου από τον Ηλ. Κασιδιάρη. Για τον ίδιο, άλλωστε, λόγο για μετά τις εκλογές φαίνεται ότι τοποθετείται και η διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης που έχει ζητήσει ο κ. Αλ. Τσίπρας για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή