Νέα «παραίτηση» υποψηφίου της Κουμουνδούρου στη Θράκη

Νέα «παραίτηση» υποψηφίου της Κουμουνδούρου στη Θράκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η αναστάτωση με τους μειονοτικούς υποψηφίους στον ΣΥΡΙΖΑ. Την απόσυρση της μουσουλμάνας Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ψηφοδέλτιο ακολούθησε χθες η παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης με τον συνδυασμό που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτηση την υπέδειξε στον κ. Κουρτ η Κουμουνδούρου, όταν αντελήφθη ότι ο μειονοτικός υποψήφιος ήταν πρόεδρος της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης», αλλά και ότι είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Δεκέμβριο φωτογραφία του με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Κουρτ είχε απευθυνθεί πρώτα στον συνδυασμό της Ν.Δ., τον «έκοψε» όμως το Μέγαρο Μαξίμου που είχε γνώση της φωτογραφίας.

Οι αστοχίες στις επιλογές προκαλούν και γκρίνιες, ενώ υποχρεώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε στάση άμυνας. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε χθες να περάσει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ν.Δ. Χασάν Χασάν είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ακραίου μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές. Η επιλογή της κ. Σουλεϊμάν εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος και είναι ενδεικτικό για αυτό το κύριο άρθρο της χθεσινής «Αυγής», η οποία υποστηρίζει ότι η κ. Σουλεϊμάν είχε «υιοθετηθεί από την Ακροδεξιά» και κλιμακώνει την κριτική θέτοντας ευθέως το ζήτημα ποιος την επέλεξε: «Ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας Ρομά που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά;», διερωτάται η «Αυγή».

Η απόσυρση της κ. Σουλεϊμάν από τα ψηφοδέλτια, ωστόσο, έθεσε την Κουμουνδούρου στο επίκεντρο της κριτικής των άλλων κομμάτων, στην οποία επιχείρησε να απαντήσει με «non paper», στo οποίo καταγγέλλει ότι στην επίσκεψη του κ. Μπαχτσελί στη Θράκη παρέστησαν μειονοτικοί από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι βουλευτές και πολιτευτές Α. Φαΐκογλου, Μ. Τσετίν και Μπαράν Μπουρχάν (ΠΑΣΟΚ) και οι πολιτευτές της Ν.Δ. Αδ. Πετσενίκ και Μ. Εμινόγλου (Ν.Δ.). Ειδικά στις αιτιάσεις της Ν.Δ., o εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης απάντησε καταλογίζοντας στη Ν.Δ. «ακραία εθνικιστική και διχαστική μισαλλοδοξία», ενώ την κατηγόρησε ότι αναγνωρίζει ρυθμιστικό ρόλο «στους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή