Διευκρινήσεις για την αναπληρωτή διοικητή του «Έλενα» με πλαστό πτυχίο ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Διευκρινήσεις για την αναπληρωτή διοικητή του «Έλενα» με πλαστό πτυχίο ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε διευκρινήσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και αντίγραφο του φακέλου, σχετικά την αναπληρωτή διοικητή του «Έλενα» που είχε διοριστεί έχοντας μη αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

Στη σημερινή δημοσίευση του Συνήγορου του Πολίτη αναφέρεται: «Ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε επώνυμη καταγγελία, στην οποία υποστηριζόταν ότι  η αναπληρώτρια ∆ιοικήτρια του νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ» δεν διαθέτει τα  προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.

   Η Αρχή, με έγγραφό της, ζήτησε διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής  Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, καθώς  επίσης αντίγραφο του φακέλου της εμπλεκόμενης για έλεγχο.   Αντί αυτού, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας διενήργησαν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών της αναπληρώτριας ∆ιοικήτριας και διαπίστωσαν ότι ο κατατεθείς στο διαγωνισμό τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος».

 Είχε προηγηθεί πρόσφατη υπουργική απόφαση με την οποία απολύθηκε η αναπληρώτρια διοικήτρια νοσοκομείου της Αθήνας επειδή το ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης) πιστοποίησε ότι είχε υποβάλει στο υπουργείο Υγείας πλαστό τίτλο σπουδών -οικονομολόγου από το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Η συγκεκριμένη κυρία είχε διορισθεί στις 13 Δεκεμβρίου 2013, αλλά είχε θητεύσει στην ίδια θέση και στο παρελθόν (από το 2007 για σχεδόν μία τριετία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή