Ιατρική ομάδα άμεσης δράσης παρουσίασε ο ΙΣΑ

Ιατρική ομάδα άμεσης δράσης παρουσίασε ο ΙΣΑ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ιατρική Ομάδα 'Αμεσης Δράσης παρουσίασε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος την Αθήνας.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), η ομάδα αυτή, θα έχει ως στόχο την άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική ιατρική επέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις επείγουσας προνοσοκομιακής φροντίδας που σχετίζονται με σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, φυσικές ή προκλητές καταστροφές και επιθέσεις μαζικής απειλής της ανθρώπινης ζωής σε διαδηλώσεις ή μαζικές διαμαρτυρίες.Την ομάδα στελεχώνουν εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έλαβαν ειδική επιχειρησιακή εκπαίδευση στο ΕΚΕΠΥ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, δήλωσε για τη δημιουργία της ομάδας, ότι "πρόκειται για μία ομάδα γιατρών με πολύ εξειδικευμένες γνώσεις στην Υποστήριξη της Ζωής, που αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στον αγώνα ΔΙΑΣΩΣΗΣ της ανθρώπινης ζωής, όπου και όπως χρειαστεί".

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΙΣΑ για τις δυνατότητες που έδωσε στους συναδέλφους ιατρούς και συμπλήρωσε, ότι "ως μέλος του Ι.Σ.Α. θεωρώ ιδιαίτερη τιμή την ύπαρξη τέτοιας πρωτοβουλίας."

Η δράση της ομάδας εντάσσεται στους Εθνικούς Σχεδιασμούς, όπως αυτοί προβλέπονται κατά την διάρκεια της εφαρμογής σχεδίων εκτάκτων καταστάσεων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΚΕΠΥ και υλοποιείται σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή