Ανοδος στη σκιά της ουκρανικής κρίσης

Ανοδος στη σκιά της ουκρανικής κρίσης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκαμψαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές έπειτα από μια σειρά αισιόδοξων ειδήσεων όπως τα κέρδη επιχειρήσεων, τη φημολογία περί επικείμενων νέων εξαγορών, αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη. Η ανησυχία για την κλιμακούμενη κρίση στην Ουκρανία περιόρισε, πάντως, την αισιοδοξία και τα κέρδη των ευρωπαϊκών αγορών. Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 0,42% και ο DAX της Φρανκφούρτης με οριακή άνοδο 0,05% χάρη στα στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo που φέρουν την επιχειρηματική εμπιστοσύνη να ανακάμπτει στη Γερμανία μετά την ελαφρά κάμψη του Μαρτίου.

Παράλληλα, ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας έκλεισε με κέρδη 0,64% και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης με κέρδη 0,36%. Είχε προηγηθεί υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών την Τετάρτη εξαιτίας της ανησυχίας για την κινεζική οικονομία που επισκίασε την ανάπτυξη του τομέα της μεταποίησης στην Ευρωζώνη. Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, χθες το πετρέλαιο, καθώς η κρίση στην Ουκρανία επισκίασε την αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ σε ιστορικά υψηλά. Αργά το βράδυ, το αργό Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 101,88 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,45% και το Brent στα 110,41 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,19%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή