Αιτήσεις έως 2 Μαΐου για κινητικότητα

Αιτήσεις έως 2 Μαΐου για κινητικότητα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιτυχία εφαρμογής του προγράμματος ενδοδημοτικής κινητικότητας έχει επενδύσει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της κινητικότητας που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα όσον αφορά το Δημόσιο. Αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων όσων θέλουν να μετακινηθούν έως τις 2 Μαΐου, ενώ πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα να δοθεί και άλλη παράταση. Από τους δήμους έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών οι λίστες με τις ελλείψεις προσωπικού, όπου αυτές υπάρχουν. Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι στους ΟΤΑ όλης της χώρας έχουν καταγραφεί 4.700 κενές θέσεις που αναμένουν να υποδεχθούν όσους θα καταθέσουν εθελοντικά αίτηση μετάταξης από ένα δήμο με πλεονάζον προσωπικό σε άλλον όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Πάντως, όπως διαμηνύεται από τοπικούς άρχοντες, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλο δήμο μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση. Ετσι κι αλλιώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα τεθούν ένα μήνα σε διαθεσιμότητα και εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχο κενό στη θέση που θέλουν να μετακινηθούν, θα επιστρέψουν στην οργανική τους θέση. Οπως τονίζουν πηγές του υπουργείου, μέσω της σχετικής νομοθεσίας έχει διασφαλιστεί ότι δεν μπορούν να απολυθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Πάντως το υπ. Εσωτερικών δεν έχει ακόμα εικόνα για τον αριθμό των αιτημάτων, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δήμοι δεν έχουν αποστείλει στοιχεία με τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων που έχουν κατατεθεί.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στην εφαρμογή της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, εξαγγέλλει κινητοποιήσεις. Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι καλούνται να καταλάβουν τα δημαρχεία των δήμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή