Η τελευταία πτήση πριν από το Μιλάνο

Η τελευταία πτήση πριν από το Μιλάνο

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό τη Μόσχα (19.00) ο Παναθηναϊκός και από τη Μαδρίτη (21.45), ο Ολυμπιακός, θέλουν και μπορούν να κάνουν σήμερα το τελευταίο καθοριστικό βήμα πρόκρισής τους στο φάιναλ φορ και να δώσουν ραντεβού στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Τα δύο τελευταία εισιτήρια… πτήσεων προς το Μιλάνο περιμένουν τους κατόχους τους και οι «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ θα επιχειρήσουν –κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και τις προβλέψεις– να φύγουν νικητές από τις έδρες της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ, ώστε οι μεν «ερυθρόλευκοι» να βρεθούν αντιμέτωποι με την Μπαρτσελόνα και οι δε «πράσινοι» με τη Μακάμπι, το βράδυ της 16ης Μαΐου. Και θα αποτελέσει μία ακόμα ιστορική επιτυχία των δύο εκπροσώπων του μπάσκετ αν κάνουν μαζί και παράλληλα αυτό το βήμα πρόκρισης, έστω κι αν εντός των συνόρων τούς χωρίζει αβυσσαλέο μίσος.

Η ισοφάριση σε 2-2 νίκες από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, κόντρα στα φαβορί Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ, αντίστοιχα, μπορεί να είναι ήδη ένα «παράσημο» για την εκπλήρωση του καθήκοντος στις έδρες τους, αλλά ούτε οι μεν ούτε οι δε νιώθουν ικανοποίηση. Θα το κάνουν, αν νικήσουν και στον πέμπτο, προημιτελικό αγώνα τους, ώστε ο Ολυμπιακός να είναι παρών σε τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ και να υπερασπισθεί τους τίτλους των δύο τελευταίων χρόνων και ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει ύστερα από ένα χρόνο για να διεκδικήσει το έβδομο αστέρι στη φανέλα του. Ακόμα όμως κι αν ένας εκ των δύο προκριθεί στο φάιναλ φορ, η ελληνική εκπροσώπηση στα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα συνεχιστεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά και δέκατη ένατη, συνολικά, σε σύνολο 26 διοργανώσεων.

Πρώτος, χρονικά, θα αρχίσει τη «μάχη» του ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και οι «πράσινοι» στα αγωνιστικά στοιχεία που τους οδήγησαν στην ισοφάριση των νικών, θέλουν να προσθέσουν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας, κυρίως στα τρίποντα, και συνάμα την προσδοκώμενη αναγέννηση των περιφερειακών παικτών τους. Οι ψηλοί του «τριφυλλιού» έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, επιφέροντας ισορροπία στους… αιθέρες, αμυντικά και επιθετικά, αλλά για να ολοκληρωθεί η υπέρβαση, χρειάζεται παραγωγικότητα του σκορ, εκτός της ρωσικής ρακέτας. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έδωσε το στίγμα του πάθους που επικρατεί στους «πράσινους» για την τρίτη νίκη και την πρόκριση: «Ολοι είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για πετύχουμε τον στόχο μας. Ολοι οι παίκτες έχουν κάνει μέχρι τώρα το καλύτερο δυνατό και αυτό θέλουμε και πρέπει να κάνουμε και στο πέμπτο παιχνίδι».

Στη δωδεκάδα της ΤΣΣΚΑ επιστρέφει ο τραυματίας Μίλος Τεόντοσιτς και ενδεχομένως να του δοθεί χρόνος συμμετοχής. Διαιτητές θα είναι οι Γιόβτσιτς, Ρίζικ και Λοτερμόζερ. Παράλληλα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε επανορθωτική δήλωση προς την Ευρωλίγκα, υποστηρίζοντας πως η άποψη του προέδρου της Δ. Γιαννακόπουλου για τη διαιτησία του τρίτου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ήταν «προϊόν κακής εκτίμησης».

Στη Μαδρίτη και την τελευταία «ταυρομαχία» με τη Ρεάλ, ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει απέναντι στο μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας ότι κακώς τον επέλεξε για αντίπαλο στα πλέι οφ. Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για το άγχος των Μαδριλένων: «Ολα αρχίζουν από το μηδέν. Την πίεση, πλέον, την έχουν οι Ισπανοί. Πιστεύω πάρα πολύ στους συμπαίκτες μου και σε αυτή την ομάδα. Θα τα δώσουμε όλα». Στην αποστολή του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκε ο Περπέρογλου, έχοντας αρκετές πιθανότητες συμμετοχής. Διαιτητές θα είναι οι Λαμόνικα, Ρότσα και Βόινοβιτς.

Ελπίζει ο Ηλυσιακός, όλα ρευστά στην ουρά

Οι βολές του Αμερικανού Κόρτνεϊ Πίνγκραμ έδωσαν στον Ηλυσιακό τη νίκη επί του ΠΑΟΚ (78-77) και το «φιλί ζωής» για την παραμονή του στην Α1 κατηγορία, μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Πανελευσινιακός, όμως, εξακολουθεί να έχει προβάδισμα παραμονής έναντι του Ηλυσιακού και του Ικάρου Χαλκίδας, παρά την ήττα που γνώρισε στην έδρα του ΚΑΟΔ (81-68). Στη Χαλκίδα, ο Ικαρος επικράτησε του Κολοσσού με 96-88 και, πλέον, οι τρεις ομάδες, έχουν 32 βαθμούς, αλλά η τριπλή ισοβαθμία ευνοεί τον σύλλογο της Ελευσίνας.

Επιβλητικές νίκες πέτυχαν ο Πανιώνιος με αντίπαλο τον Απόλλωνα (79-47) και ο Αρης, κόντρα στα Τρίκαλα (88-57).

Τα σενάρια παραμονής για την 26η και τελευταία αγωνιστική (3/5) είναι τα εξής: Αν νικήσει ο Πανελευσινιακός τη Νέα Κηφισιά, στην έδρα του, θα παραμείνει στην κατηγορία, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στους αγώνες Ρεθύμνου – Ηλυσιακού και ΠΑΟΚ – Ικάρου. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση ήττας για τον Πανελευσινιακό, τον Ηλυσιακό και τον Ικαρο. Την παραμονή του θα εξασφαλίσει ο Ικαρος, αν νικήσει στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα ηττηθούν ο Πανελευσινιακός και ο Ηλυσιακός, ενώ η ομάδα των Ιλισίων θα αποφύγει τον υποβιβασμό, αν νικήσει στο Ρέθυμνο και ηττηθεί ο Πανελευσινιακός, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του Ικάρου.

Οι αγώνες Νέας Κηφισιάς – Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού – Ρεθύμνου θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη (29/4).

Η τελευταία αγωνιστική: Πανελευσινιακός – Νέα Κηφισιά, Απόλλων Πάτρας – Παναθηναϊκός, Τρίκαλα – ΚΑΟΔ, ΠΑΟΚ – Ικαρος, Ρέθυμνο – Ηλυσιακός, Κολοσσός – Αρης, Ολυμπιακός – Πανιώνιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή