49 χρόνια πρίν… 25-ΙV-1965

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑ: Τας παραμονάς της [εκ νέου] υπουργοποιήσεως του υιού του κ. πρωθυπουργού, ο ευρισκόμενος εις Κρήτην υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξεδήλωσε την πλήρη πολιτικήν αντίθεσίν του προς τον κ. Ανδρέαν Παπανδρέου, διά συνεντεύξεώς του προς την εφημερίδα «Αλλαγή» του Ηρακλείου. Η συνέντευξις, η οποία αποτελεί ουσιαστικώς απάντησιν εις τους λόγους του κ. Ανδρέα Παπανδρέου εις την Θεσσαλίαν και τους εναντίον του κ. Μητσοτάκη υπαινιγμούς, αποδεικνύει ότι προοιωνίζεται νέα έντασις της διαμάχης μεταξύ των αντιμαχομένων εις την Ενωσιν Κέντρου φατριών με πολιτικάς επιπτώσεις απροβλέπτου, προς το παρόν, εντάσεως. Ο υπουργός Οικονομικών λέγει, ότι δεν είναι αντίθετος προς την εκ νέου υπουργοποίησιν του κ. Ανδρέα Παπανδρέου […] αλλ’ υπαινίσσεται ότι ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου δεν δύναται να αναλάβη την κατεύθυνσιν του οικονομικού τομέως [καθώς] («η ασκουμένη οικονομική πολιτική είναι υπόθεσις και ευθύνη του συνόλου των αρμοδίων υπουργών») και ότι πρέπει να ανατεθή εις αυτόν τομεύς διά τον οποίον να φέρη την αποκλειστικήν ευθύνην, ώστε να επιδείξη τας ικανότητάς του. [Επίσης ο κ. Μητσοτάκης] επικαλείται τους τίτλους του του «ανενδότου αγώνος», όταν «άλλοι ελύγιζαν και άλλοι περί άλλα ετύρβαζον», και χαρακτηρίζων ως αχάριστον και ματαίαν την συζήτησιν περί διαδοχής εις την ηγεσίαν της Ενώσεως Κέντρου, προσθέτει ότι την αυτήν τοποθέτησιν «θέλει να ελπίζη ότι συμμερίζεται και ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου». Η ηγεσία ούτε χαρίζεται, ούτε κληρονομείται, τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. Η αντίδρασις του πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου και του υιού του, εις την συνέντευξιν, ήτο άτονος και περιωρίσθη μόνον εις υπαινιγμούς.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΛΑΜΠΟΥΪΣ: Ηράκλειον, 24.- Από της παρελθούσης Πέμπτης ευρίσκονται [λόγω Πάσχα] εις τας εγκαταστάσεις της ακτής «Μίνως» εις Αγιον Νικόλαον, ο υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο εν Αθήναις πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Χένρυ Λαμπουΐς. Επίσης […] κατέλυσαν ο επιτετραμένος της Δυτικής Γερμανίας κ. Χέρμαν Φόρστερ, ο κ. Αμπραμς Σον […]. Με ιδιαιτέραν θαλαμηγόν έφθασαν ακόμη ο πρώην υπουργός κ. Ιωάννης Τούμπας και ο εφοπλιστής κ. Ε. Νομικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή