Πρόγραμμα ανακύκλωσης οχημάτων από τη Βιοχάλκο

Πρόγραμμα ανακύκλωσης οχημάτων από τη Βιοχάλκο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης αυτοκινήτων «Car4Care» ανακοίνωσε η Αναμέτ, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Βιοχάλκο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την ανάγκη η ανακύκλωση αυτοκινήτων να συνδυαστεί με μία κοινωνική δράση, προσφέροντας ένα ποσό σε κοινωνικούς φορείς με αναγνωρισμένη δράση. Ειδικότερα, για κάθε αυτοκίνητο που ανακυκλώνεται μέσα από το πρόγραμμα «Car4Care» η Αναμέτ:

• Φροντίζει για τη δωρεάν παραλαβή του οχήματος από το σημείο όπου βρίσκεται.

• Προσφέρει 50 ευρώ στον κοινωνικό φορέα που επιλέγει ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

• Φροντίζει για την ανακύκλωση του οχήματος με τη βέλτιστη πρακτική, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με αυστηρή προσήλωση στις περιβαλλοντικές διαδικασίες, από την απορρύπανση μέχρι την τελική διαχείριση του υπολείμματος του shredder και με απόλυτη διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, για τα οχήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις για το όφελος απόσυρσης, ο ιδιοκτήτης του, εάν δεν θέλει να χρησιμοποιήσει το σχετικό πιστοποιητικό για την αγορά νέου αυτοκινήτου αλλά επιθυμεί να το μεταβιβάσει, θα εισπράξει το εύλογο αντίτιμο με νόμιμα παραστατικά.

Το πρόγραμμα «Car4Care» απευθύνεται σε ιδιώτες και εταιρείες που έχουν ένα αυτοκίνητο ή μικρό φορτηγό για απόσυρση ή ανακύκλωση και θέλουν να εξασφαλίσουν την ανακύκλωσή του με τον καλύτερο τρόπο για το περιβάλλον και να το συνδυάσουν με μία «καλή πράξη». Aρχικά καλύπτει τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και τους περισσότερους περιφερειακούς νομούς των δύο πόλεων.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακυκλωθεί στην Ελλάδα περίπου 650 χιλ. οχήματα σε ποσοστό 85% του βάρους του οχήματος. Από την 1/1/2015 το ποσοστό ανακύκλωσης ανεβαίνει στο 95%, από το οποίο το 85% πρέπει να προέρχεται από ανακύκλωση τμημάτων και υλικών και μόνο ποσοστό έως 10% επιτρέπεται να ανακτάται με τη μορφή ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή