Οι συνταγές της Δέσποινας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το Πάσχα που τα κρεατικά είχαν την τιμητική τους, είναι καιρός για ένα εναλλακτικό μενού αποτοξίνωσης! Ξεκινάμε με χορτόσουπα για πρώτο πιάτο, λιγκουίνι με κολοκυθάκια για κυρίως και γλυκό γιαουρτιού με ανανά για επιδόρπιο!

Χορτόσουπα

Υλικά:

5 πατάτες μέτριες

3 κολοκυθάκια μικρά (βιολογικά)

2 καρότα μέτρια

1 κρεμμύδι

½ ματσάκι σέλινο

1 ντομάτα (βιολογική)

Αλάτι-πιπέρι

5 κουτ. λάδι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τη ντομάτα. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και ζεστό τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά ρίχνουμε το λάδι. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά, αφού δούμε ότι έχει χυλώσει. Περνάμε τα λαχανικά όπως είναι ζεστά στον μύλο του πουρέ. Σερβίρουμε προεραιτικά με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στη μέση του πιάτου.

Λιγκουίνι με κολοκυθάκια

Υλικά:

1 πακέτο λιγκουίνι

5 μέτρια κολοκυθάκια

10 φύλλα βασιλικού

Αλάτι πιπέρι

5 κουτ. λάδι

Πεκορίνο Ιταλίας

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Παράλληλα βράζουμε τα λιγκούνι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρ. Μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε τα μακαρόνια, το βασιλικό (σε κομματάκια). Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πεκορίνο τριμμένο και φρέσκο πιπέρι.

Γλυκό γιαουρτιού με ανανά

Υλικά:

1 μικρό κουτί ανανά (κονσέρβα)

½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι

½ κιλό σαντιγί (έτοιμη)

2 χούφτες καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Ενώνουμε τη σαντιγί με το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπωλ. Ρίχνουμε σε κομματάκια τον ανανά κι 1 σφηνάκι χυμό ανανά από την κονσέρβα. Προσθέτουμε και τα καρύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και το αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

*Την Δέσποινα θα την βρείτε στην κουζίνα του L’abbuffata

Οι συνταγές της Δέσποινας-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή