DIY: Μάσκες μαλλιών που θα φτιάξεις μόνη στο σπίτι

DIY: Μάσκες μαλλιών που θα φτιάξεις μόνη στο σπίτι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καθημερινό λούσιμο και στέγνωμα, αλλά και το συχνό βάψιμο των μαλλιών είναι οι κυριότερες αιτίες  που είναι θαμπά, άτονα και ξηρά. Αφιέρωσε ελάχιστο από τον ελεύθερό σου χρόνο και καθόλου χρήματα για να φτιάξεις σπιτικές μάσκες μαλλιών. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Μάσκα για όλους τους τύπους μαλλιών: Αβοκάντο και Μέλι

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ποικιλία βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε , την οποία χρειάζονται τα μαλλιά για να παραμένουν μαλακά και υγιή. Επιπλέον, το μέλι είναι ένας φυσικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας.

Εκτέλεση:

Κόψε και αφαίρεσε τη σάρκα ενός αβοκάντο και ανακάτεψέ την με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Άπλωσέ το μείγμα στα μαλλιά σου για 20 λεπτά και μετά ξέβγαλέ το με άφθονο νερό και σαμπουάν.

Μάσκα για ξηρά μαλλιά: Ελαιόλαδο και Αβγό

Το ελαιόλαδο βοηθά στη βαθειά ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής, ενώ το αβγό ευνοεί την ανάπτυξη νέων, υγιών τριχών χάρη στις πρωτεΐνες που περιέχει.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανάμειξε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 2 αβγά. Άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου για 20 λεπτά και ξέβγαλέ το με άφθονο νερό.

Μάσκα για λιπαρά μαλλιά: Μηλόξυδο και Λεμόνι

Το μηλόξυδο είναι ιδανικό για την αφαίρεση υπολειμμάτων από προϊόντα styling και conditioner. Επιπλέον ενδυναμώνει τις τρίχες, αφήνοντάς τις μαλακές και λαμπερές. Σε συνδυασμό με το λεμόνι εξισορροπείται το pH του δέρματος του κεφαλιού, εξουδετερώνονται τα βακτήρια και θεραπεύεται η πιτυρίδα.

Εκτέλεση:

Συνδύασε ¼ του φλιτζανιού μηλόξυδο με το ξίσμα ενός λεμονιού και άφησέ το στο κεφάλι σου για 15 λεπτά ώστε να απορροφήσει τη λιπαρότητα. Στη συνέχεια ξέβγαλε τα μαλλιά σου με άφθονο νερό και σαμπουάν.

Μάσκα για μαλλιά με ξηροδερμία: Μπανάνα, Μέλι και Αμύγδαλα:

Οι μπανάνες μπορούν να ενυδατώσουν σε βάθος τα μαλλιά σου, μειώνουν το φριζάρισμα και ανακουφίζουν το κεφάλι από τη φαγούρα.

Εκτέλεση:

Πολτοποίησε μισή μπανάνα και πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και λίγες σταγόνες έλαιο αμυγδάλου. Τοποθέτησε το μείγμα στα μαλλιά σου για 20 λεπτά και κάλυψε το κεφάλι σου με ένα shower cap. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή