Αρσεων ασυλίας συνέχεια για τη Χ.Α.

Αρσεων ασυλίας συνέχεια για τη Χ.Α.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Τετάρτη, ακόμα ένας κρίκος προστίθεται στην αλυσίδα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για την άρση ή μη της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να διερευνηθεί η κατηγορία της συμμετοχής και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Θα αφορά τους Χρυσοβ. Αλεξόπουλο, Ν. Μίχο, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα. Προχθές, η Ολομέλεια με 213 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 8 παρών αποφάσισε να αρθεί η βουλευτική ασυλία των Αντ. Γρέγου, Πολ. Ζησιμόπουλου, Αρτ. Ματθαιόπουλου και Κ. Μπαρμπαρούση.

Οι τέσσερις βουλευτές στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν ότι υφίστανται πολιτικές διώξεις «για τις ιδέες τους» για τις οποίες, μάλιστα, όπως επίσης και για τη δράση τους δεν δίστασαν να δηλώσουν υπερήφανοι. Απαντες, δε, όπως επίσης και ο κοιν. εκπρόσωπος Ηλ. Κασιδιάρης που έλαβε τον λόγο, λίγο πριν από την ψηφοφορία, επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά πολιτικών αντιπάλων, καθώς και δικαστικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κ. Μπαρμπαρούσης στράφηκε ευθέως εναντίον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, λέγοντας ότι θα πρέπει να πάει σε μοναστήρι, προκειμένου να αποφύγει «το κολέγιο»: Εννοούσε τη φυλακή και στο πλαίσιο αυτό έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση με τα δύο χέρια σαν να φοράνε χειροπέδες. Ο Ηλ. Κασιδιάρης υποστήριξε ότι έχει επώνυμη, έγγραφη καταγγελία δικαστικού λειτουργού από την οποία –όπως ισχυρίστηκε– προκύπτει επιβεβαίωση των ισχυρισμών του πως υπάρχει μεθοδευμένη από την κυβέρνηση δίωξη του κόμματός του. Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή, έχοντας όμως κρύψει τα στοιχεία του αποστολέα.

Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μ. Ουζουνίδης, Π. Μελάς, Ραχ. Μακρή, Στ. Ξουλίδου και Γ. Δημαράς, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν άλλοι, όπως ο Γ. Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

Εν τω μεταξύ, στις 31/3 στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η απόφαση του προέδρου της Βουλής, μετά σχετική πρόταση του αντιπροέδρου Γ. Τραγάκη, για απόλυση του μετακλητού Στυλ. Γιαλελή που είχε προσλάβει ο κ. Τραγάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω είχε φωτογραφηθεί να χαιρετάει ναζιστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή